‘Izvršna vlast zapošljava političke podobnike’

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2014
bulj_kovac_levantin

Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je prozvao sinjsku izvršnu vlast za uhljebljenje svojih kadrova u gradska poduzeća i zapošljavanje bez javnih natječaja.

Miro Bulj podsjetio je na predizborna obećanja aktualne sinjske vlasti, ističući kako je ispunjeno samo jedno obećanje – da Sinj više neće imati status potpomognutog područja.

‘Jedino njihovo obećanje koje se, na žalost ispunilo je ukidanje statusa potpomognutog, brdsko-planinskog područja. Što je najgore dali su obećanja ovom narodu da neće više biti uhljebljenja po političkoj podobnosti u gradsku upravu i gradske firme i da će sve biti transparentno kod zapošljavanja, da će zapošljavanje biti isključivo javnim natječajem’

Bulj je prozvao sinjsku vlast da je u gradske tvrtke u posljednje vrijeme zaposlila svoje političke podobnike i to bez javnih natječaja. Kao primjer naveo je zapošljavanje novog direktora u Poduzeće za parking ‘Kamičak’ i zapošljavanje šefa voznog parka u ‘Čistoću Cetinske krajine’. Podsjetio je i na činjenicu da su pročelnici u Gradu Sinju već nekoliko godina vršitelji dužnosti, a upitao se i što se događa sa Kulturno-umjetničkim središtem Sinj, te Sinjskim novinama.

‘Vidljivo je da je sinjska vlast oduzela pravo nezaposlenima grada Sinja zajamčeno ustavom RH na jednaku šansu pri zapošljavanju u gradske tvrtke ili gradsku upravu. Mladi odlaze iz Sinja jer nemaju jednake šanse pri zapošljavanju. Ostarit će u očekivanju rješavanja problema i obećanja gradske vlasti da će se ljudi zapošljavati, jer se oni samo bave zapošljavanjem svojih podobnika’.

Bulj je postavio i pitanje funkcioniranja gradskih tvrtki u kojima je već sada prekomjeran broj zaposlenih.

‘Gradska tvrtka Kamičak ne može egzistirati bez donacija iz Proračuna Grada Sinja, a sada kada se ukine status brdsko-planinskog područja, što će se događati s tvom tvrtkom i njenim zaposlenicima. Dovode u upitnost sva radna mjesta u toj gradskoj tvrtki’.

 

ferata@ferata.hr
0997370409