svabo

Obavljena prozivka alkara, Hrvoje Filipović Grčić novi barjaktar

Autor/ica
Objavljeno: 10 lipnja, 2017
prozivka_alkara1

U Alkarskim dvorima danas je obavljena prozivka alkara kandidata za ovogodišnju 302. Sinjsku alku.

Okupljenima se najprije obratio predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić koji je svim alkarima zahvalio na izvanrednoj Svečanoj Sinjskoj alci u Vukovaru, za koju su im stigle brojne pohvale iz cijele Hrvatske.

Potom im se obratio alkarski vojvoda Ante Vučić, koji je kazao kako je zajedno s alajčaušem Ivicom Filipovićem Grčićem donio odluku o tome koje će alkare pozvati na pripreme za ovogodišnju Alku, a to su alkari: Josip Benja, Kristijan Bikić, Stipe Bogdan, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, ajalčauš Ivica Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, Frano Ivković, Josip Jadrijević, Stipe Jukić, Bože Mandac, Nenad Marić, Joško Masnić, Alen Poljak, Tino Radanović, Ante Runje, Marko Šuća, zamjenik alajčauša Mario Šušnjara, Martin Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević, Marko Vrca, Branimir Vučković, Ante Zorica, Ivo Zorica i Mihovil Župa.

Vojvoda Vučić obznanio je i kako Stipe Bilandžić više neće biti barjaktar na Sinjskoj alci.

‘Ja sam se na primjeren način zahvalio zaista časnom čovjeku, čovjeku koji je ranjen na Perući, dosadašnjem barjaktaru Stipi Bilandžiću i odlučio da na ovogodišnjoj 302. Alci Gospin i alkarski barjak ponese Hrvoje Filipović Grčić. Ostali kandidati ostaju kao i do sada. Svi su na pripremi, a onda ćemo kasnije odlučiti tko će biti kopljanik, a tko će obnašati sve ostale funkcije’, kazao je vojvoda Vučić.

Prema riječima alajčauša Ivice Filipovića Grčića, alkari u ponedjeljak kreću s pripremama u Sinjskom polju.

‘Mi krećemo sa startom 12. lipnja u 18 sati, u ponedjeljak će biti prvi dan priprema. Dalje ćemo vidjeti kako će se odvijati situacija. Pomicat ćemo na tri puta tjedno, pa svaki dan i onda izlazak na Alkarsko trkalište’ ističe alajčauš Ivica Filipović Grčić.

prozivka_alkara2

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh