Počela podjela božićnica nezaposlenim Sinjanima

Autor/ica
Objavljeno: 10 siječanj, 2019

U prostorijama sinjskog Crvenog križa danas, 10. siječnja počela je podjela božićnica nezaposlenim Sinjanima za 2018. godinu.

Jutros od 9 sati svoju božićnicu u iznosu od 200 kuna preuzelo je 300-tinjak nezaposlenih. Podjela će se vršiti sve do 31. siječnja, svakim radnim danom od 9 do 14 sati, a prilikom preuzimanja božićnice nezaposleni su obavezni predočiti osobnu kartu i potvrdu o prijavi na Zavod za zapošljavanje.

Prilikom preuzimanja božićnice, nezaposleni sugrađani istaknuli su kako im ovih 200 kuna jako puno znači.

‘Nezaposlen sam godinu dana. Prije toga sam radio 35 godina. Stalno izdvajam, a sada prvi put primam božićnicu. Nezaposleni smo i supruga i ja pa nam ovaj novac puno znači. Zahvaljujem vijećnicima koji su nam omogućili božićnice’, kazao nam je jedan od nezaposlenih Sinjana.

Podsjećamo, nezaposleni Sinjani prvi put su dobili božićnicu u prosincu 2017. godine, na prijedlog gradskih vijećnika Mosta nezavisnih lista. U prosincu prošle godine vijećnik Miro Bulj upozorio je gradonačelnicu Kristinu Križanac kako nisu podijeljene božićnice nezaposlenima za 2018. godinu, a ona mu je odgovarala da za to nisu osigurana sredstva u gradskom proračunu. Nakon toga, prilikom donošenja gradskog proračuna za 2019. godinu, vijećnici Joško Kontić, Zvonko Maras, Ivana Šabić i Ante Šušnjara podnijeli su amandman kojim su predložili da se božićnica nezaposlenim Sinjanima ipak osigura i podijeli u siječnju ove godine. Amandman je dobio potporu 8 vijećnika HDZ-a i tako je osigurano 700 tisuća kuna koje će nezaposlenima biti podijeljeno tijekom ove godine – 350 tisuća kuna u siječnju za 2018. godinu i 350 tisuća kuna u prosincu za 2019. godinu.

Print Friendly
Facebook
Na vrh