Ragbi: Sinjanima treće mjesto na PH u ragbiju 7

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipanj, 2016
Ragbi Sinj

Izvor: RK Sinj

Jučer je u Sisku održan završni turnir PH u ragbiju 7 gdje su sudjelovale ekipe: Ragbi klub “Sinj”, Ragbi klub “Nada”, Ragbi klub “Dubrovnik Invictus” , Ragbi klub Novi Zagreb i Ragbi klub “Mladost”.

Već na samom otvaranju turnira Sinj je doživio vrlo neugodno iznenađenje, ekipa Novi Zagreb predvođena Stojanovskim svladava “ošamućenu” ekipu Sinja koja nema riješenja u obrani te gubi rezultatom 12:35. U drugom susretu Sinj je posložio redove te deklasirao Dubrovnik dok se propušta prilika u tećem susretu protiv Mladosti koju Sinj vodi na poluvremenu, ali zbog nedostatka klupe gubi se vodstvo i u konačnici Sinj biva poražen. U utakmici s Nadom, naši momci nisu imali prevelikih šansi te se s novim porazom ide u razigravanje za treće mjesto.

U susretu za treće mjesto Sinj igra protiv vrlo motiviranih igrača Novog Zagreba koji su konstantno vršili pritisak te vrlo brzo poveli 7:0, ali nakon toga Sinj se vraća u igru kada Zagreb čini prekšaj za žuti karton, međutim višak igrača se ne realizira te se ide rezultatom 7:0 na odmor.

U drugom poluvremenu sjajnim prodorom i asistencijom Klarića Sinj izjednačuje preko ponajboljeg pojedinca, Šolte. Sinj se probudio i konstatno napdao ali nedostatak sportske sreće dovodi do produžetaka i igranja na zlatni skor. Sinj je bio više puta u prilici riješiti pitanje pobjednika, a u najboljoj prilici N. Efendić nakon prodora pada pred samu crtu zgoditka, dok Zagreb brzom kontrom vrši prodor i iscrpljene Sinjane ostavlja u očaju.

Momci iako nezadovoljni ostvarenim rezultatom itekako mogu biti ponosni na prikazanu igru, uzevši u obzir činjenicu da se na put išlo zakinuto za par ključnih igrača te nedostatak klupe koju su uz to mučile ozljede, a posebno na požrtvovnu igru momčadi u borbi za treće mjesto. Također treba pohvaliti Zagreb koji je kroz cijeli turnir držao u neizvjesnosti Nadu i Mladost koji su bili finalisti.

Konačni poredak:
1. Mladost
2. Nada
3. N. Zagreb
4. Sinj
5. Dubovnik Invictus
Za Sinj nastupili: I. Klarić Kukuz, T. Šolto,M. Miloš, N. Efendić, M. Efendić, M. Grčić, H. Grčić, A. Kuštre, B . Vučemilo, A. Matas, I. Prološčić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh