Ragbijaši Sinja viceprvaci Hrvatske u Ragbiju 7

Autor/ica
Objavljeno: 17 lipanj, 2018
Ragbi 7 Sinj

Ragbi klub Sinj ove je subote bio domaćin završnice prvenstva Hrvatske u Ragbiju 7. Naslov prvaka na kraju je zasluženo pripao Nadi, ali drugo mjesto za Sinj novi je odličan rezultat i poticaj za dalje…

Na završnom natjecanju u Sinju nastupili su Nada, Sinj, Mladost, Zagreb, Invictus i Makarska rivijera. Realne šanse u borbi za naslov prvaka imali su Nada i Sinj, što se na kraju i potvrdilo njihovom međusobnom finalnom utakmicom.

Sinj je u grupi prvo slavio protiv Makarske rivijere (38:5), zatim je bio bolji i od Mladosti (19:14), dok je u polufinalu Sinj bio uvjerljiv protiv Zagreba (40:5).

U finalnom dvoboju Sinj je odradio odlično prvo poluvrijeme, vodio 10:7, ali u drugom dijelu je ipak ponestalo snage i Nada je na kraju slavila 28:17, čime je obranila naslov pobjednika osvojen prošle godine, također protiv Sinja.

Bio je ovo ujedno i treći trofej ove sezone u kojem su Sinjani ostali za korak prekratki, ali u svakom slučaju veseli iskorak koji je evidentno napravljen.

Sama organizacija završnice prvenstva Sinju je dodijeljena i zbog činjenice da klub ove godine slavi 40 godina postojanja, a tom prigodom tajnik Hrvatskog ragbi saveza Većeslav Holjevac je Ragbi klubu Sinj dodijelio priznanje za dugogodišnju tradiciju.

RK Sinj je nastupio u sastavu:
S.Brčić, M.Filipović, M. Efendić, I. Prološčić, N. Pavlović, L. Mastelić, J. Jukić, I. Klarić, T. Šolto, B. Vučković, M. Grčić.

Konačan poredak (ukupno):
1. Nada
2. Sinj
3. Mladost
4. Zagreb
5. Invictus
6. Makarska
7. Novi Zagreb
8. Rijeka
9. Lokomotiva
10. Rudeš

Print Friendly
Facebook
Na vrh