Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

RRC ragbi: Sinjani i Makarani slavili protiv Nade

Autor/ica
Objavljeno: 5 ožujka, 2016

Ragbi Sinj - Nada

Sjajnom partijom momčad Dalmacije, sastavljena od igrača Sinja i Makarske, slavila je u Sinju protiv splitske Nade i time došla u poziciju da uz povoljan rasplet situacije dođe i do naslova pobjednika RRC regionalne lige…

Nada – Dalmacija 7:11 (0:6)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 150
Sudac: Hrvoje Bartolić (Zagreb)

Nada: Borozan, Čorić, Antičević, Mitrović, Marčić, Đurović, Kodžić, Popović, Antić, Lerotić (7), Ivančić, Generalić, Burazin, Vlajčević, Rosso, Petrić, Čulić, Čizmić, Rinčić, Bešlić, Vuletić, Vukša, Plazibat. Trener: Ivan Rešetar

Dalmacija: Žigo, Jukić, Pleić, Majić, Bučan, Lovreta, Grle, Tomić, Kovačić, Klarić-Kukuz, Puharić, Župan, Deranja, Pavlović (11), Mališa, Lovrić, Jakić, Brčić, B. Vučemilo, A. Vučemilo, Lovrić, Šolto, Efendić. Trener: Drago Lulić.

Otvaranje susreta pripalo je Splićanima, opasno je tada živjela obrambena linija Dalmacije, ali nakon što su Sinjani i Makarani odoljeli prvom valu napada, igralo se uglavnom oko sredine igrališta.

Jak vjetar dosta je poremetio planove splitske momčadi, a pred kraj prvog dijela Pavlović je dva puta sjajno poentirao iz kazni i time svojoj momčadi donio prednost od 6-0 na poluvremenu.

U nastavku je Nada posložila redove i krenula po preokret, do kojeg je i došla zgoditkom Lerotića, koji je odmah i pretvorio za 7:6. No, tada se budi inat i kod Dalmacije, navijači su podignuli glas, a sve to rezultiralo je zgoditkom najboljeg pojedinca na utakmici, Pavlovića, koji zabija za 11:7.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, a ovo je bila prva pobjeda sinjskih ragbijaša protiv Nade, taman i u kombiniranom sastavu s Makaranima.

Za sedam dana u Sinj dolazi i “fenjeraš” Čelik iz Zenice, dok će vodeća Ljubljana gostovati u Beogradu. Ljubljančani imaju utakmicu manje od Dalmacije, ali jedan njihov kiks, uz pretpostavku pobjede Dalmacije protiv Čelika, naslov pobjednika Lige donijet će u Sinj i Makarsku.

ferata@ferata.hr
0997370409