U Sinju od jučer rade dvije pedijatrice

Autor/ica
Objavljeno: 13 ožujak, 2019

Pedijatrijske ambulante u sinjskom Domu zdravlja ipak će raditi u dvije smjene.

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca, točnije od 25. veljače pedijatrijske ambulante u sinjskom Domu zdravlja počele su raditi u samo jednoj smjeni i to zbog privremenog odsustva, tj. bolovanja jedne liječnice koja je privatnica, ali ima ugovor sa HZZO-om i radi u iznajmljenom prostoru u Domu zdravlja. Takva situacija podigla je dosta prašine i uznemirila roditelje djece s područja cetinskog kraja, budući da je oko 3.500 djece ostalo na samo jednoj pedijatrici koja je zaposlenica Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Budući da na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje nema nezaposlenih pedijatara, županijski Dom zdravlja problem je pokušao riješiti na način da dio svog staža u Sinju odrađuju liječnici koji su na specijalizaciji iz pedijatrije. No, zbog administrativnih razloga to je trajalo samo tjedan dana.

U međuvremenu, pedijatrica koja se trenutno nalazi na bolovanju pronašla je zamjenu pa pedijatrijske ambulante u Sinju od jučer rade u obje smjene. Tako će liječnica u ovoj ambulanti ovaj i idući tjedan raditi u ponedjeljak i utorak poslijepodne, a srijedom i petkom kroz jutro, puno radno vrijeme.

Druga ambulanta, u kojoj je pedijatrica koja je u sustavu Doma zdravlja radi ponedjeljak, utorak i petak kroz jutro, a srijedu i četvrtak poslijepodne.

Print Friendly
Facebook
Na vrh