Unatoč prosvjedima, postavlja se bazna stanica na Radošiću!

Autor/ica
Objavljeno: 8 prosinac, 2015
Radošić

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja postavljanja bazne stanice na Radošiću, građevinski radnici koje je angažirao teleoperater tijekom noći dopremili su potrebne materijale i opremu te uz pomoć zaštitarske službe od jutros postavljaju baznu stanicu na stambeni objekt na predjelu Klanac.

Čim su shvatili da je investitor započeo radove, na licu mjesta okupilo se 30-ak mještana Radošića koji su mirnim prosvjedom tražili od radnika i zaštitara prekid radova.

Mještanima se uskoro pridružio i saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, komentiravši nastalu situaciju:

‘Ovo je isključivo pogodovanje teleoperaterima na štetu zdravlja mještana Radošića zbog elektromagnetskog zračenja. Svojim aktivnostima tijekom dana napraviti ćemo sve da se ova bazna stanica ne postavi. Poslat ću i apel Predsjednici RH, aktualnom premijeru te ministru zdravlja koji je ovo dozvolio. Pod hitno je potrebno mijenjati zakonodavstvo koje pogoduje teleoperaterima, tj. stranim multinacionalnim kompanijama koje su potpomognute našim dosadašnjim političkim elitama’, kazao je Miro Bulj koji je dodao kako ne isključuje kako će, ukoliko se ovaj problem ne riješi, biti primijenjeni i određeni oblici građanskog neposluha.

mb

Na mjesto prosvjeda stigla je i policija koja je nadzirala i kontrolirala situaciju. Osim nekoliko povika građana, većih ekscesa nije bilo.

Mještanka Radošića Luca Radan poručila je kako mještani neće odustati od prosvjeda:

‘Da, ponovno smo u prosvjedu. Radnici su nas iznenadili, evo rade i neće prestati. Prosvjedovat ćemo i dalje, zvali smo sve ljude koje smo mogli, a evo pridružio nam se i saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj. On nam je uvijek pomagao, a i danas to čini.’

Na Radošić je uskoro stigao i odvjetnik, pravni zastupnik investitora. Nakon kratkog razgledavanja krenuo je s Radošića. No okupljeni mještani blokirali su prolaz te kružeći mirno oko njegovog vozila tražili da izađe i kaže koga zastupa. Policajci su svoj posao obavili korektno i profesionalno, bez uporabe bilo kakvog oblika prisile prema građanima. Takvim postupanjem smirili su situaciju, a nakon poziva saborskog zastupnika Mira Bulja i snimatelja Petra Malbaše, odvjetnik je izašao iz auta i predstavio se prisutnima, ističući kako ne može reći koga zastupa. Nakon toga prosvjednici su mu dopustili da se automobilom odveze s Radošića.

radosic_blokada

Dok ovo pišemo, radovi unatoč prosvjedu napreduju, pa se očekuje da bi tijekom dana bazna stanica trebala biti postavljena.

bs

 

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh