Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja ‘Upoznaj svoju zemlju’

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječanj, 2019

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 13.1.2019., uspješno je održana akcija besplatnog turističkog vođenja u gradu Sinju.

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica grada Sinja zajedno s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja – Osinium, također se priključila akciji. U svim uključenim gradovima, a pridružilo ih se pedeset šest, besplatna turistička vođenja počela su u isto vrijeme točno u 12 sati.

U sklopu akcije sudionici su razgledali brojne gradske znamenitosti uz pratnju turističkog vodiča Ivana Vulete. O značaju stele Gaja Laberija govorio im je Dejan Poljak i svim sudionicima poklonio slikovnicu o Gaju Laberiju. Na utvrdi Kamičak saznali su mnoštvo zanimljivih podataka o brojnim utvrdama i gradinama na području Cetinske krajine, a zatim prošli kroz bogat postav Muzeja Sinjske alke. Četverosatni obilazak grada završili su posjetom Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

‘Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog događaja kao i svim sudionicima akcije’, poručuje direktorica Turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč.

Print Friendly
Facebook
Na vrh