Žana – majka, sportašica, profesorica

Autor/ica
Objavljeno: 2 svibanj, 2019

Tekst i foto: Vesna Samardžić

Ovih smo dana svjedoci povijesnih uspjeha ŽRK Sinj. Naše su rukometašice najprije osvojile drugoligaško prvenstvo, a zatim su igrale četvrtfinale Hrvatskoga kupa. Nažalost, nisu pobijedile, ali to ne umanjuje uspjeh svega što su ovu sezonu napravile.

Jedna od rukometašica koja je pomogla da se ove sezone Sinjanke vinu do zvijezda svakako je Žana Majić. Svatko tko prati rukomet zna da je iza Žane bogata rukometna karijera. Svoju je karijeru počela u Sinju, a tu ju je odlučila i završiti. Utakmica Hrvatskoga kupa bila je Žanina zadnja utakmica u profesionalnome rukometu. Došlo je vrijeme za one mlađe, za koje se nadamo da će imati barem upola uspješnu rukometnu karijeru.

Iako se Žana više neće profesionalno baviti rukometom, to ne znači da za nju više nećemo čuti. Ona je profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, koja u Osnovnoj školi Ivana Lovrića radi već dugi niz godina. Kao učitaljica mentorica, s bogatim iskustvom rada u nastavi, Žana i njezine kolegice Anđelka Rihtarić i Sanja Latin autorice su udžbenika hrvatski jezik Školske knjige ‘Volim hrvatski 5’. Udžbenik je namijenjen učenicima petoga razreda koji od jeseni kreću, zajedno sa svojim učiteljima, u novi način učenja i podučavanja i u potpunosti je napisan prema novome kurikulu. Udžbenik Volim hrvatski 5 pomoći će im da put do uspjeha bude što lakši. Uz udžbenik, autorice su napravile i radnu bilježnicu koja prati nastavne sadržaje iz udžbenika, a tu su i digitalni sadržaji koji svakom učitelju mogu pomoći u svakodnevnom radu u novome dobu podučavanja i učenja, a djeci učenje učiniti zabavnim i lakšim.

Što je sljedeće čime će nas ova majka četvero djece iznenaditi to ne znamo, ali sigurno je da joj talenta, volje, upornosti i marljivosti ne nedostaje.

Print Friendly
Facebook
Na vrh