mel

Kazalištarci najavili aktivnosti kroz program ‘Dani Alke i Velike Gospe’

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpnja, 2019

U prostorijama Sinjskog pučkog kazališta danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predsjednik Kazališta Željko Viculin, u pratnji svojih suradnika Kažimira Tomaševića i Dinka Franchinija, najavio aktivnosti koje će održati kroz program manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.

Na samom početku Viculin je kazao kako njihove aktivnosti kreću u petak, 12. srpnja, na dan otvaranja manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, kada će u Alkarskim dvorima od 21 sat i 30 minuta izvesti predstavu ‘Alkarska nevista’. Riječ je o predstavi koja je premijerno izvedena prošle godine, a ove godine ide u proširenom izdanju.

‘Ove godine u proširenom izdanju, s novim likovima, novim ulogama, novim statistima. Ove godine su nam se priključili i Kliški uskoci, alkarski momci koji su bili i prošle godine, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, Udruga reraša i guslara, oni su nam također bili i prošle godine. Ove godine imamo i KUD Brnaze, KUD Hrvace i KUD Dicmo, tako da će u jednom trenutku na sceni biti oko 75 izvođača’, kazao je Željko Viculin.

Viculin dodaje kako će u slučaju loših vremenskih prilika izvođenje predstave biti odgođeno do iza blagdana Velike Gospe.

Osim ‘Alkarske neviste’, sinjski kazalištarci pripremaju i 3. Međunarodni kazališni Alkafest. Od 13. do 20. srpnja u Sinju će sa svojim predstava gostovati GAK Županja, KD Kolarin Dubrovnik, GKM Vitez iz Bosne i Hercegovine, Putujuća scena Stuttgart iz Njemačke, Amatersko kazalište Gospić, GK Đurđevac, Vukovarski amateri – scena Martin i Harlekin teatar iz Slovenije.

‘Dana 15. srpnja, kada nam gostuje Gradsko kazalište mladih iz Viteza, potpisat ćemo s njima povelju o prekograničnoj suradnji, kako bismo s njima išli u jedan projekt Europske unije. Oni su to već skoro izrealizirali i traže nas za partnere kako bi zajedno napravili jednu predstavu s osobama s Down sindormom’, najavio je Viculin.

Osim s GKM Vitez, sinjski kazalištarci potpisat će i povelju prijateljstva s vukovarskim kazalištarcima.

Željko Viculin najavio je i kako ove godine organiziraju prvi Dječji međunarodni kazališni Alkafest.

‘Četiri subote u rujnu – 7., 14., 21. i 28. po prvi put radimo Dječji međunarodni kazališni Alkafest. Za sada imamo šest predstava, a ako se netko još prijavi rado ćemo ih uključiti u program. Predstave će biti u ranim poslijepodnevnim satima tako da i veliši i mališi mogu doći i uživati u dječjim predstavama’, zaključio je Viculin.

ferata@ferata.hr
0997370409