2. kolo Strka trail zimske lige održava se u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 31 prosinca, 2016
plan-utrke

Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure, u suradnji sa TTK Strka, organizira kratku trail utrku u okolici Sinja.

Utrka je dio zimske Strka lige. Prva utrka će se održati u Splitu na Marjanu 8.siječnja, dok je datum sinjske utrke vikend iza, odnosno 14. siječnja.

Sama utrka je trail prirode što znači da je cijela označena trakicama tako da trkači cijelo vrijeme mogu biti sigurni da su na pravom putu. Utrka je duljine 6,5 kilometara sa 320 metara uspona te sa oko 340 metara silaska. Proteže se dijelom preko gore Visošnice, a dijelom prolazi kroz kanjon Sutine, a cjelokupna staza se nalazi u području koje spada u ‘značajni krajobraz’ kojega krase iznimne ljepote u što će se sudionici utrke moći i sami uvjeriti.

Utrka se održava otprilike 4 kilometra od Sinja, u smjeru Muća, na izlazu iz mjesta Radošić. Start utrke je u 10 sati sati, a same prijave se vrše prije samog starta tako da je potrebno doći otprilike pola sata prije početka utrke. Startnina je simboličnih 5 kuna, a cijeli novčani iznos prikupljen od startnina ide u humanitarne svrhe.

Svi natjecatelji će na startu utrke dobiti startne brojeve s kartonima na kojima su ucrtane kontrolne točke. Duž staze će se nalaziti 4 kontrolne točke na kojima će trkači moći označiti svoje kartone. Staza je kružna tako da se start i cilj nalaze na istom mjestu. Što se tiče opreme sudionici sa sobom trebaju imati mobitel i puno dobre volje, limit unutar kojega staza treba biti prijeđena je 2 sata tako da su naša vrata otvorena sudionicima svih životnih dobi, s iznimkom da mlađi od 18 godina mogu nastupiti samo uz prisutstvo punoljetne osobe.

Sve dodatne informacije i pitanja možete naći na Facebook stranici Cetina Adventure avanturističkog kluba gdje se možete javiti sa svim pitanjima koja vas zanimaju.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh