semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

4. Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije

Autor/ica
Objavljeno: 19 svibnja, 2015
split

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović sutra od 9 sati na Ekonomskom fakultetu u Splitu održat će se 4. gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije. Tema ovogodišnjeg foruma je ‘Nove razvojne politike: Kako iz krize?’.

Nakon uvodnog dijela programa, na kojem će govoriti ravnatelj Javne ustanove RERA SD Jozo Sarač, župan Zlatko Ževrnja, a u nastavku će izlaganja imati nekolicina ekonomskih stručnjaka koji će ponuditi svoja rješenja i iznijeti viziju održivog gospodarstva Hrvatske. Zamjenik ministra gospodarstva Alen Liverić imat će izlaganje na temu ‘Industrijska i energetska strategija:Pametna specijalizacija u cilju gospodarskog razvoja RH’. Ekonomski analitičar Damir Novotny govorit će na temu “Perspektive opravka i rasta hrvatske ekonomije u kontekstu Strategije EU 2020. i promjenjivog globalnog okruženja”. O socijalno-tržišnom gospodarstvu u Hrvatskoj govorit će saborski zastupnik Ivan Domagoj Milošević, dok će potpredsjednik HGK-a Josip Zaher izlagati na temu ‘Definiranje dugoročnog koncepta rasta-imperativ održivog razvoja’.

Na kraju foruma, završno izlaganje imati će predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić na temu ‘Deset reformi za razvoj Hrvatske’, nakon čega će uslijediti okrugli stol s istim sudionicima na temu ‘Kako iz krize’.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh