BANNER FERATA

5. konjička karavana – Ljeto ’95

Autor/ica
Objavljeno: 7 lipnja, 2019

Tekst i foto: Monika Vrgoč, direktorica TZ grada Sinja

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije i u suorganizaciji Konjičkog kluba Sv. Mihovil, te uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZG Sinja, Grada Sinja i Općine Hrvace u subotu, 08. lipnja održati će se 5. konjička karavana – Ljeto ’95.

Karavana se održava u spomen na značajnu oslobodilačku vojno-redarstvenu akciju Hrvatske vojske Ljeto ’95.

Karavana, u kojoj je najavljeno preko 50 sudionika iz cijele Hrvatske, kreće sa Sinjskog hipodroma preko Sinjskog polja prema rijeci Cetini, a potom do Vojskove u Hrvatačkom polju te preko mosta na Panju do Bitelića, Vučipolja, Zasioka i na koncu do poligona BZ Patriot u Dabru. Cijela ruta prolazi kroz značajne povijesne lokalitete uz koje je priroda bogato rasprostrla svoje ljepote.

Karavana je osmišljena tako da se cijelom rutom priključuju konjanici iz naselja kroz koje se karavana kreće. Time bi se simbolično predstavilo zajedništvo iz vojno redarstvene akcije Ljeto ’95. i hrvatskih branitelja tijekom cijelog Domovinskog rata. Na ovoj karavani biti će nazočni predstavnici brojnih udruga, konjičkih klubova i OPG-ova. Karavanu će predvoditi barjaktari koji će, uz državne, nositi stjegove gardijskih brigada Hrvatske vojske, te zastave više udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Organizator 5. konjičke karavane Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije i suorganizator Konjički Klub Sv. Mihovil – Trilj iznimno su zadovoljni odazivom i brojem prijavljenih sudionika karavane.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh