Marino Trans

64. Dani Vučkovića dječje alke: Alajčauš Najbrži pobjednik Bare

Autor/ica
Objavljeno: 17 kolovoza, 2019

Nadmetanjem na Baru jučer je počeli 64. Dani Vučkovića dječje alke.

Za pobjednika Bare nadmetalo se 15 alkarića. Nakon tri trke alajčauš Najbrži i alkarić Jogi imali su po 8 punata. U pripetavanju Jakov Vučković – Jogi pogodio je u dva, a alajčauš Vito Vučković – Najbrži pogodio je u sridu, i s ukupno 11 punata osvojio Baru i tako obranio prošlogodišnji uspjeh.

Njemu i njegovom momku Ivanu Vučkoviću – Otrovu pripale su vrijedne nagrade, a vojvoda Kamazin, inače did pobjednika Bare, na njegovo koplje privezao je zeleno sukno u znak pobjede koje je s ponosom pronio zaseokom Vučkovići do svoje kuće gdje je priređena fešta.

Nakon dječjeg nadmetanja održana je tradicionalna Ženska alka, a najčvršću ruku i oko sokolovo imala je Lucija Vučković, alkarskog imena Iznenadna.

Za ovu prigodu na dnu sela KU Proložac izvela je predstavu ‘Bračno savjetovalište’, a domaćini su za sve upriličili feštu uz bogatu ponudu jela (srdela) i pića.

Današnje nadmetanje za Čoju počinje u 18 sati, nakon čega slijedi trka veterana, te nastup mažoretkinja, lutkarska predstava kazališta iz Splita i nastupi folklornih skupina, uz besplatnu podjelu vojničkog graha i pića.

Sutra, na dan 64. Vučkovića dječje alke, mačkule će pucati s Gomilice. Ujutro u okićenoj kočiji ađutant poziva Brnažane i Sinjane na alkarske svečanosti, a na trkalištu će se održati sat povijesti. U 10 sati u groblju Svetog Nikole služit će se sveta misa zadušnica za preminule i poginule branitelje i žitelje Vučkovića. Okupljanje alkarića bit će u 17 sati u dvorima kod Mikake, a nadmetanje počinje u 17,30 sati. Nakon Alke će uslijediti kulturno-zabavni program uz nastup grupe Uzbuna i Siniše Vuce. Za sve goste ove fešte domaćin, Udruga Vučkovića dječje alke priređuje bogatu gastronomsku ponudu, odnosno pečenog vola i piće.

Facebook
Na vrh