semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

8. Cetina Adventure Race i 6. Gradski izazov

Autor/ica
Objavljeno: 31 svibnja, 2018
CAR_2017_0218

Izvor: TZ grada Sinja, direktorica Monika Vrgoč

Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure i ove godine organizira avanturističku utrku Cetina Adventure Race i Gradski izazov Cetina Adventure, koji će se održati u subotu, 2. lipnja. 

Osmu avanturističku utrku Cetina Adventure Race istinskim avanturistima i ne treba posebno predstavljati. Iz godine u godinu sve je privlačnija ljubiteljima adrenalina i netaknute prirode koja oduzima dah. Na kušnju stavlja fizičku i mentalnu spremnost, suradnju u timu, a kulise planina Visoke, Visošnice, Kamešnice, Dinare, Svilaje, kanjona rijeka Sutine i Cetine bogato nagrađuju sve natjecatelje.

Utrka se sastoji od četiriju disciplina. Jedna od njih je treking disciplina unutar kojeg se nalazi disciplina canyoning. Dok je kod trekinga bitno pronaći najkraći mogući put, kod canyoning discipline potrebno je u potpunosti se držati kanjona od ulazne do izlazne točke koju određuje organizator. Osim trekinga i canyoninga natjecatelji će se okušati i u disciplini kajaka te mountain bikea. Izgled staze i raspored kontrolnih točaka se drži u tajnosti sve do tehničkog sastanka, dan prije same utrke. Organizatori otkrivaju tek detalj: disciplina mountain bikea bit će duža od 50 kilometara (od ukupnih 100 koliko je duga utrka).
Utrka će se održati 2. lipnja 2018. Start i cilj su ispred Doma mladih (Disko klub Piccadilly). U utrci mogu sudjelovati muški timovi, ženski timovi i miješani timovi. Maksimalan broj timova je prvih 30 najbrže prijavljenih, dok se timovi iznad tog broja stavljaju kao rezerva u slučaju odustajanja jednog od timova iz prvih 30. Vremenski limit za završetak utrke je 14 sati.
Start utrke je u 7 sati (od 5:30 do 6:30 je predaja opreme koja se vrši na startu). Organizator zadržava pravo promjene satnice starta utrke ukoliko za to bude potrebe.
Tehnički sastanak održat će se dan prije same utrke od 17:10 do 19 sati (u sastanak je uključeno i preuzimanje startnih paketa), a lokacija održavanja će biti naknadno poslana svim natjecateljima na e – mail.

Potrebna osobna oprema:
• bicikl (MTB) za oba sudionika, ukoliko netko ne može nabaviti MTB, može voziti treking bicikl (maksimalno jedan po timu) s minimalnom širinom guma 2.0. Najveći razmak je 30 metara između natjecatelja u istom timu. Trkaći bicikl je zabranjen.
• kacige (koje se zadužuju na startu canyoninga). Potrebno ih je imati tijekom canyoninga, vožnje biciklom i vožnje kajakom. Moraju se razdužiti na cilju.
• boca ili mijeh s vodom (minimalno 0,75 litara)
• rezervne tenisice (preporuka) iza canyoninga.
Obvezna oprema tima:
• topografska karta (osigurava organizator)
• mini prva pomoć
• kompas
• mobitel
• čeona lampa.

Preporučena oprema:
• dry bag
• zaštita za mobitel od vlage i vode.
Predaja opreme (bicikl): oprema se predaje na startu utrke od 5:30 do 6:30.
Za prva tri tima je osiguran nagradni fond u vrijednosti od 10 000 kuna.

Za sve dodatne informacije možete se javiti predsjedniku kluba (Roberto Živaljić) na broj mobitela +385 (0) 92 221 9514 ili porukom na facebook stranici Cetina Adventure.

Osim pustolovne utrke Cetina Adventure Race za fizički spremne ljubitelje adrenalina, klub avanturističkih sportova ‘Cetina Adventure’ organizira i Gradski izazov Cetina Adventure na kojem mogu sudjelovati baš svi, bez obzira na godine i kondiciju.

Izazov je osmišljen na način da uz pomoć karte i uputa sudionici trebaju pronaći zadane točke po gradu Sinju. Gradski izazov se može otrčati za 30 minuta, a može se i prohodati obiteljski s djecom, u ograničenom vremenu od 2 sata. Recept je jednostavan: svi ste pozvani da se zabavite i upoznate skrivene zakutke grada pod Kamičkom. Dobar provod u dobrom društvu je zajamčen!

Gradski izazov održat će se 2. lipnja. Start i cilj su ispred Doma mladih (Disko klub Piccadilly). Staza je duga oko 8 kilometara, a sudjelovati se može u kategorijama za odrasle (žene i muškarci) te za djecu (1. djeca do 7 godina, 2. djeca od 7 do 10 godina, 3. djeca od 10 do 13 godina, 4. djeca od 13 do 16 godina). Maksimalan broj sudionika je 500, a vremenski limit za završetak utrke je 2 sata.
Start utrke je u 17:00 sati. Organizator zadržava pravo promjene satnice starta utrke ukoliko za to bude potrebe. Tehnički sastanak održat će se sat vremena prije starta, znači u 16 h.

Osobna oprema:
• Tenisice
• Majica utrke (osigurava organizator)

Prijave se vrše na stotinka.hr uz uplatu startnine, a nagrade su osigurane za prva tri mjesta u tri kategorijama.
Za sve dodatne informacije možete se javiti tajnici kluba (Ankica Župić) na broj mobitela +385 (0) 99 232 4637 ili porukom na našoj facebook stranici Cetina Adventure.

CAR_2017_0074
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh