mel

Ragbijaši Sinja pobjedom otvorili prvenstvo Hrvatske

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2018
Ragbi Sinj Nikola Pavlović

Ragbijaši Sinja pobjedom su otvorili prvenstvo Hrvatske. Zagreb je u otvaranju zaprijetio, ali kvaliteta domaće momčadi na kraju je došla do izražaja…

Sinj – Zagreb 31:12 (17:7)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 300
Sudac: Petar Matošić (Split)

Sinj: S. Žigo, S. Brčić, I. Jukić,, D. Budimir (5), L. Mastelić, F. Penić, T. Miloš, S. Tomić (5), I. Klarić-Kukz, I. Prološčić (10), T. Šolto, B. Vučemilo, M. Grčić, M. Filipović, N. Pavlović (11), D. Jukić, M. Miloš, D. Brčić-Šušak, Bešlić, Brčić.

Zagreb: Birkć, Hasija, Juss, Vukovac 5, Svaguša, Livajić, Krmek, Rešković 5, Zelić, Jurić, Malec, Sajer, Ban, Galić, Čapelnik, Belobrajdić 2, Šuklje, Juričić, Holjevac.

Prevelika želja za zgoditkom na otvaranju susreta učinila je ragbijaše Sinja neopreznima, što su Zagrebaši iskoristili, presjekli jednu loptu i preko Belobrajdića došli do vodstva od 7:0.

Bio je to znak domaćima da dodaju gasa, a vrlo brzo Prološčić pronalazi Budimira koji silovito prolazi do prostora zgoditka. Do kraja poluvremena bolja igra Sinja nagrađena je novim poenima, ovog puta u izvedbi Tomića i Pavlovića za rezultat od 17:7.

Vrlo brzo nakon povratka na teren Sinj je pečatirao pobjedu preko Pavlovića i Prološčića, ali i gosti su do kraja imali svojih dobrih trenutaka i uspjeli su doći do zgoditka kojeg je postigao Hasija (31:12).

Nakon susreta trener Grčić je bio zadovoljan izvedbom, pogotovo kada se u obzir uzme da je tek prvo kolo, a posebno je istaknuo Budimira koji je prednjačio u momčadi Sinja.

ferata@ferata.hr
0997370409