mel

Sinjani uživali u predstavi ‘Ustani bane’

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2019

Foto: Petar Malbaša

Dramska sekcija ‘Odande donde’ HKUD-a Peruća, u suradnji sa Sinjskim pučkim kazalištem, gostovala je sinoć u Gradskom kinu Sinj s dramom ‘Ustani bane’.

Podsjećamo, predstava je premijerno izvedena u Hrvacama 11. siječnja, a sinoć je imala i prvo gostovanje pred sinjskom publikom. Radi se o drami u 2 čina koju je napisao tajnik HKUD-a Peruća Ante Bare Bošnjak. Prvi čin odigrava se 1990. godine, u euforiji stvaranja naše države, dok se drugi čin odvija 10 godina kasnije na istom mjestu. Član obitelji koji je postao branitelj suočava se s osjećajem nepravde te oduzima sebi život.

U predstavi su nastupili Ante Bare Bošnjak kao Stjepan, otac i glava kuće, njegovu ženu Jelu glumila je Nena Marović. Ante Doljanin bio je u ulozi branitelja Jure, Stipe Malovan igrao je Jurinog brata Ivana. Maja Vukman bila je u ulozi Marije, a Ante Vrca njen muž Zoran, jedini negativac u predstavi. Stipe Božinović je nastupio kao Vinko, Jelena Mušterić kao Anđelka te Ante Cvitković kao njihov susjed Ilija. Za ton i rasvjetu zaslužan je Josip Doljanin, a Katarina Vrca bila je inspicijent.

200-tinjak gledatelja bilo je oduševljeno izvedbom te su glumce ispratili velikim pljeskom. Režiser Ante Bare Bošnjak zahvalio se svima na podršci, a posebno Gradskom kinu Sinj te Sinjskom pučkom kazalištu na ovoj suradnji.

Sljedeća izvedba predstave biti će na županijskom natjecanju amaterskih kazališta.

Foto: Petar Malbaša

ferata@ferata.hr
0997370409