TOMMY mel

Koncert skupine ‘Legenda AR Tribute’ iz Argentine u Alkarskim dvorima

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2019

U ovim ljetnim danima u pohode Dalmaciji stigli su potomci hrvatskih iseljenika iz Argentine koji sviraju hrvatske pop i tradicionalne pjesme, s ciljem održavanja kulturnih korijena svojih predaka koji su morali napustiti svoju domovinu prije mnogo godina.

Bend ‘Legenda AR Tribute’ svoje nastupe započeli su u Vela Luci pa Biogradu na Moru i Vodicama, a sutra su u Sinju, gdje u 21 sat imaju koncert u Alkarskim dvorima.

Gostujući u programu Hit radija organizator ove turneje i gitarist u grupi Ivo Marković, čiji su korijeni iz Turjaka, istaknuo je kako je ostvarenje njihovih snova – pjevati u zemlji svojih predaka.

‘Moj djed je iz Turjaka otišao u Buenos Aires kada je moj otac imao 13 godina. Do sada sam u Hrvatskoj bio tri puta. Svirali smo u Vela luci, Splitu, Biogradu na Moru, večeras smo u Vodicama i sutra u Sinju, što mene jako puno veseli, jer to će biti u kraju moga oca, koji često dolazi u Hrvatsku’, kazao nam je Ivo Marković koji je pozvao Sinjane, Turjačane i ostale Cetinjane da dođu na koncert i zajedno s njima pjevaju hrvatske pjesme.

Sinjski koncert argentinskog banda hrvatskih korijena bit će kao i ostali ovoljetni koncerti u znaku pjesama Olivera Dragojevića i ostalih, posebno dalmatinskih pjesama. Turneja ove glazbene skupine ostvarena je zahvaljujući između ostalog Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Buenos Airesu, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a pomogli su u organizaciji koncerta i njihova dolaska, uz brojne pojedince i ustanove, i turistički uredi Vele Luke, Biograda na Moru, Vodica i Sinja. Koncert u Sinju se održava u okviru Manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2019.’

ferata@ferata.hr
0997370409