TOMMY mel

Drugi dan Brnaškog derneka, Čoja pripala Karlu Ivkoviću

Autor/ica
Objavljeno: 25 kolovoza, 2019
DSC

Na Meljači je jučer održan drugi dan 34. Brnaškog derneka.

U natjecanju za Čoju pobjedio je Karlo Ivković sakupivši 7 punata, pogodivši dva puta u dva i jednom u sridu. Na njegovo koplje vojvoda Ivan Jagnjić privezao je znamenje crvene čoje u znak pobjede na ovom natjecanju.Za pobjednika čoje nadmetalo se 18 alkarića.

Zanimljivo je bilo i u ostalim natjecanjima, a najviše uzbuđenja izazvala je trka u vrećama. U kategoriji djevojčica najbrža je bila Silvia Jagnjić, druga je bila Lucija Mastelić, a treća Mirjem Jagnjić.

DSC

Veliki inters vladao je za natjecanje dječaka u ovoj disciplini. Na kraju, od njih 16 najuspješniji bio je Luka Mastelić Gure, drugi je bio Marko Jagnjić, a treći Jozo Vugdelija.

DSC

Sa skokom od 2,55 Željko Čarić pobjednik je natjecanja skok u dalj, drugo mjesto pripalo je Anti Masteliću sa skokom 2,53 koliko je imao i Ivan Čarić, ali je Mastelić imao drugi bolji skok.

Osam snažnih boraca natjecalo se u disciplini lomljenja ruke. U velikom finalu Josip Poleš pobjedio je Ivana Čarića, dok je na trećem mjestu ostao Marko Delija.

U finalu 11.Memorijalnog nogometnog turnira u nogometu u čast poginulih Brnažana u Domovinskom ratu veterani OSK-a pobjedili su Brnaze, a još su igrali momčad HV-a i NK Trilj.

Brojne posjetitelje koji su bili na Meljači u glazbenom dijelu zabavljao je Mandolinski sastav Osinium.

Natjecanja danas, posljednjeg dana 34.Brnaškog derneka, počinju od 16 sati polufinalnim susretima turnira u balotama. Od 16,30 na rasporedu je dječija alka, zatim natjecanja u bacanju kamena s ramena, potezanju konopa, penjanje na jarbol po pršut I potezanje klipa. Nakon natjecanja uslijedit će podjela priznanja i nagrada najboljima u svim disciplinama. Završnica večeri predviđena je za nastupe kulturno-umjetničkih skupina, biranje miss u narodnoj nošnji i najljepšeg para u narodnoj nošnji i svečano zatvaranje manifestacije.

ferata@ferata.hr
0997370409