Agro Maleš iz Mirlović Zagore ima šampionski pršut

Autor/ica
Objavljeno: 17 listopada, 2020
IMG

Ovogodišnji 15. po redu Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda ‘Sinj 2020.’ završio je danas svečanom dodjelom priznanja i nagrada.

Šampionsku titulu ponio je pršut AGRO MALEŠ iz Mirlović Zagore. Vicešampion ovog sajma je proizvod pršutane Herceg iz Prologa kraj Ljubuškog.

Na ocjenjivanje je ove godine pršute donijelo 6 pršutara. Pored ovih pršuta Zlatnu plaketu kvalitete Dalmatinskog pršuta dobili su još MTO Mrki iz Pakova Sela, Pršutana Pupačić iz Kostanja, OPG Ankica Poljak Glavice i Mesnice Market Žužić s Krka. Priznanje i nagrade uručile su gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, direktorica PC Sinj Ana Barać i Mary Ann Cipetić Rukavina, koordinatorica edukacijskog dijela programa na ovom sajmu.

IMG

Vlasnik šampionskog pršuta Mile Maleš kako je kako im je ovo značajan uspjeh na koji su ponosni.

‘Do sada sam dolazio na sajam kao predstavnik Vajde iz Čakovca i osvajali smo značajna priznanja. Po prvi puta dolazimo kao AGRO MALEŠ i odmah šamipon. Mi u našoj proizvodnji imamo godišnje između 4 i 5 tisuća pršuta. Sve to proizvodimo, obrađujemo, sušimo i čuvamo na tradicionalni način kao i naši stariji. Ovaj rezultat daje nam poticaj za još bolji rad i u pogledu kvalitete i kvantitete naših pršuta’, kazao je Mile Maleš.

Prigodno su se u svojim govorima okupljenima obratili Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj, organizatora sajma, koja je zahvalila svima koji su došli na sajam u ovim složenim vremenima praćeni koronavirusom.

Zatvarajući sajamsku manifestaciju, gradonačelnica Križanac kazala je da je ova manifestacija u mnogim elementima značajna za Sinj. Zaželjela je svima još više uspjeha u radu i proizvodnji pršuta i ostalih proizvoda te da i iduće godine dođu u Sinj.

U prigodnom dijelu programa nastupili su članovi KUD-a Lika iz Ličkog Osika.

IMG

U prijepodnevnim satima održano je nekoliko zanimljivih edukativnih predavanja, a svakako je najznačajnija ona za mlade ‘Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih’, u organizaciji GTF-Inicijativa za održivi rast Zagreb.

IMG WA

KUD Cetina iz Sinja za sve posjetitelje prikazala je rukotvorine, običaje i hranu kako se nekada radilo i živjelo u cetinskom kraju.

IMG

Podsjetimo kako su pokrovitelji sajma bili Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i,Ministarstvo turizma i sportate Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Organizator ovog događaja je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.

Sukladno aktualnoj situaciji zbog COVID 19, Nacionalni sajam pršuta koji se trebao održati u travnju, dobio je ovaj novi termin i održan je u suradnji s preporukom struke, Stožera civilne zaštite Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh