semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Alkar poražen u Velikoj Gorici, susret prelomljen u drugoj četvrtini

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2019

U drugom kolu košarkaškog prvenstva Gorica je na domaćem parketu bila uvjerljiva protiv Alkara koji se rezultatski držao do sredine druge četvrtine…

Gorica – Alkar 91:74 (23:17, 30:17, 20:22, 18:18)

Velika Gorica – Gradska dvorana.
Suci: Jelena Tomić, Antun Toni Reić, Mateo Pavičić

Gorica: Macner, Majcunić (11), Brzoja (17), Mašić (10), Miković (6), Papac (7), Vraneš (16), Babić (2), Vučić (7), Mazalin (10), Kapusta (5).

Alkar: Brocić (12), B. Jurela, Neal (16), I. Jurela (2), Kučan, Pralija (9), Marić (7), Tvrdić (3), Dukić, Vučić (9), Wembi (9), Jacović (7).

Alkar je vrlo dobro otvorio protiv Gorice, imao je i vodstvo od 11:8 iz šeste minute, međutim, tada je domaćin zaigrao dosta čvršće i serijom od 6-0 prednost preselio na svoju stranu. Vrlo brzo semafor je pokazao i 23:13 za domaće, ali do kraja četvrtine sinjska se momčad dovukla do minus šest.

Rezultatski priključak Alkar je držao sve do 13. minute u kojoj je bio u zaostatku od četiri koša, ali sve nakon toga bilo je na mlin Gorice koja je do odmora zabila čak 24 koša, naspram sinjskih tek devet, za 53:34.

Alkar je prvom dijelu ostao bez ubačaja za tri (0/10), dok se s druge strane svih deset igrača Gorice koji su zaigrali upisalo u listu strijelaca.

Gorica je u nastavku rutinirano održavala prednost, na svaku mini prijetnju imala je spreman odgovor, iako je treća četvrtina završila u korist sinjske momčadi, doduše, tek s dva koša razlike. Četvrti period iz perspektive domaće momčadi bilo je tek zaključivanje već ranije obavljenog posla.

U trećem kolu Alkar je narednog vikenda domaćin Zaboku.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.

Tablica:

Tabl k
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh