mel

Alkar prosuo plus 21, Dubrovnik uzeo bodove

Autor/ica
Objavljeno: 25 studenoga, 2023
KK Alkar

Crna serija Alkara nastavila se i nakon utakmice u Dubrovniku. I to na način da su košarkaši Alkara prosuli prednost od čak 21 razlike. Time je sve rečeno…

Dubrovnik – Alkar 78:75 (13:24, 24:21, 22:18, 19:12)

Dubrovnik – SD Gospino polje.
Suci: Franko Gracin, Goran Rogić, Ante Bralić

Dubrovnik: J. Vujičić, Popić 4, Klarić 2, Džajić, Dubelj 30, Guštin 3, Vodopija 2, F. Vujičić 17, Levi 11, Miović, Lazić 3, Cvitković 6.

Alkar: Alok 11, Green 7, Blatančić 19, Pavela, Nazor 3, Čović, Matulina 2, Boban 11, Vučić 9, Jukić 13.

Zahvaljujući čak pet pogođenih trica u prvih deset minuta Alkar je ostvario 11 koševa prednosti. Bilo je to otvaranje kakvo se poželjeti moglo, međutim, nije to bilo sve od strane sinjske momčadi. I to u oba smjera.

Treba kazati da je na drugoj strani momčad Dubrovnika imala katastrofalan šut za tri, ali kako nisu posustajali u tim nastojanjima, tako se njihov minus popeo do čak 21 razlike u 15. minuti (15:36). Bilo je u 17. minuti i dalje visokih 20 razlike, no tada se priča mijenja.

Postigli su sinjski košarkaši čak sedam trica od 13 pokušaja u tom periodu, bila je to prava rapsodija u plavom, ali ubrzo su i domaći zaredali s tricama te na odmor otišli sa svega minus osam (37:45). Falilo je agresivnosti na kraju poluvremena, kao da se nije vjerovalo da domaćini mogu namjestiti nišanske sprave.

Slobodni pad Alkara se nastavio i nakon povratka s poluvremena. Manje od tri minute bile su potrebne Dubrovniku da poravna rezultat, što će reći da su domaćini u pet i pol minuta nadoknadili 20 razlike. Za rubriku – vjerovali ili ne. Doslovno. Nakon što su Dubrovčani preuzeli i vodstvo, Alkar je opet počeo igrati i kraj trećeg perioda dočekao s plus četiri (59:63).

Šest koševa Bobana na početku posljednjeg perioda donijelo je Alkaru plus osam pa je trener Perinčić bio prisiljen na novu minutu odmora. Ubrzo je Blatančić dodao dva bacanja za plus deset, točno sedam minuta do kraja. I onda opet serija nevjerojatnih i ničim izazvanih pogrešaka igrača Alkara, a to je značilo samo dva razlike na četiri minute do kraja (71:73).

Dvije minute poslije Dubrovnik vodi dva razlike, a onda je Green poravnao. Minutu prije kraja Jukić nesmotreno radi namjernu osobnu, što Vujičić kažnjava jednim bacanjem, nakon čega domaći imaju loptu sa strane i neuspješan pokušaj poentiranja pa je lopta pripala Alkaru. Boban je imao dva otvorena pokušaja za tri koja nisu ušla, nakon čega Sinjani rade prekršaj, Vujičić diže na plus tri, a posljednji napad Alkara za eventualni produžetak bolje da ne opisujemo.

Alkar je narednog vikenda domaćin Dinamu.

Statistika utakmice.

Tablica:

Tabl k

ferata@ferata.hr
0997370409