TOMMY mel

Alkar protiv Škrljeva lovi zlata vrijedne bodove

Autor/ica
Objavljeno: 3 veljače, 2023
Luka Bujas

Foto: Roko Pavlinušić

Alkara ove subote čeka još jedan važan susret, odnosno bolje rečeno, još jedan u nizu važnih. Ovog puta u Sinj stiže Škrljevo koje je svega jednu pobjedu iza Alkara…

Bitka u donjem dijelu poretka se sve više zahuktava, momčadi su u potrazi za pojačanjima koja bi ih primaknula opstanku kojeg za cilj ima gotovo pola lige. Furnir i Dinamo su realno odbjegli na sigurnu udaljenost i bore se za to posljednje mjesto koje vodi u Ligu za prvaka, dok su Alkar, Zabok, Škrljevo, Bosco i Gorica u dvije pobjede tako da prostora za kikseve u izravnim dvobojima baš i nema.

Riječka momčad je do srijede i pobjede nad Zabokom bila u nestvarnoj seriji od sveukupno čak 14 poraza u nizu, od čega devet prvenstvenih. Jedan od razloga odlične predstave protiv Zaboka bilo je i dovođenje Amerikanca Derrycka Thorntona koji iza sebe ima zanimljivu karijeru i iskustvo igranja ABA lige u dresu Borca iz Čačka, a dolazi s prestižnog američkog sveučilišta Duke.

To je, dakako, upozorenje i za Alkar kojeg su tijekom tjedna mučili izostanci nekoliko igrača zbog viroze tako da je izostala prava priprema i upitno je hoće li svi igrači biti na raspolaganju.

“Škrljevo se prije nekoliko dana pojačalo jednim odličnim američkim igračem i sigurno je da ta momčad vrijedi više od trenutne četiri pobjede. Odlična su šuterska momčad, imaju dobru i unutarnju liniju i do kraja prvenstva će sigurno biti u puno boljoj poziciji nego je to sada slučaj. Što se nas tiče, muče nas neki izostanci zbog viroze i pitanje je hoćemo li biti kompletni. Neke smo igrače odmorili protiv Cibone, jednostavno smo ih morali sačuvati. Bez obzira na sve, mi se u našoj dvorani i pred našim navijačima moramo postaviti kao favoriti i dobiti tu utakmicu koja bi nam puno značila pred završnicu regularnog dijela i početak Lige za opstanak.”, kazao je trener Alkara Luka Bujas u najavi utakmice.

Utakmica se igra u subotu od 18 sati u GSD Ivica Glavan Ićo.

ferata@ferata.hr
0997370409