mel

Alkar u petak na domaćem terenu lovi iznenađenje protiv Splita

Autor/ica
Objavljeno: 24 studenoga, 2022
ALKAR GORICA

Pred košarkašima Alkara deveto je prvenstveno kolo u kojem će ovog petka biti domaćini Splitu…

S četiri vezana poraza Alkar dočekuje Split, ali negativnom nizu usprkos, nema govora o bilo kakvom nezadovoljstvu, jer sinjska momčad je u nešto s(p)retnijim okolnostima lako mogla imati i dvije pobjede više.

Split je favorit u ovom dvoboju, ali da su i Žuti ranjivi pokazali su Zabočani koji su im na Gripama u zadnjem kolu doslovno poklonili pobjedu tako da putokaz postoji. Nitko nije nepobjediv, treba vjerovati i treba se žestoko boriti, a to ova momčad u sebi ima.

I nije to tek floskula. Naime, izuzev Šibenke, niti jedan suparnik nije u potpunosti nadigrao Alkara i za pobjede se morao dobrano potruditi. Alkar ima dobar gard, fajterski, a to je već referenca koja kad tad mora dati značajnijeg ploda.

“Split je ABA-ligaš, jedna ozbiljna momčad iza koje je nekoliko odličnih utakmica ove sezone. Dobar otpor pružili su i kod Partizana, što je dovoljan dokaz da vrijede. Njihova pokretačka snaga su Shorter i Mavra koji imaju većinu njihovih napada u rukama, ali ako njih dvojicu uspijemo svesti na što manje kreacije, onda ćemo sigurno imati šansu. Pogreške moramo svesti na najmanju moguću razinu i onda uz pomoć naših navijača uvesti suparnike u neizvjesnu završnicu.”, kazao je trener Alkara Luka Bujas.

Proteklih dana, prema riječima trenera, nekoliko igrača imalo je problema s ozljedama zbog kojih su propustili dio treninga. Vučić i Svalina su osjetili probleme s leđima, Lisica je imao neugodan udarac u nogu, ali bez obzira na sve, iz Alkara obećaju bespoštednu borbu.

Utakmica se igra od 18 sati u GSD Ivica Glavan Ićo.

ferata@ferata.hr
0997370409