TOMMY mel

Alkar u velikom dalmatinskom derbiju domaćin Šibenki

Autor/ica
Objavljeno: 12 travnja, 2024
Alkar Milacic time out

Foto: AB Foto

Alkar se poslije dva gostovanja i ostvarenog polovičnog uspjeha vraća na svoj parket gdje će u velikom dalmatinskom derbiju ugostiti Šibenku…

Uvjerljiva pobjeda nad Boscom i uvjerljiv poraz od Zaboka rezime su vezane vikend turneje po sjeveru Hrvatske. Ako se uz to doda i poraz od prije tri kola na domaćem parketu od Dubrave, onda se u utakmici protiv Šibenke ne smije tražiti ništa doli pobjede.

Šibenka i Dubrava su na dvije pobjede više u borbi za osmu poziciju i Alkar stoga nema pravo na novi domaći posrtaj. Šibenka je prije nekoliko dana, pod vodstvom novog trenera Petra Maleša, slavila protiv Cibone i tako prekinula negativan niz pa u Sinj stiže u bitno boljem raspoloženju.

No, nema sumnje da momčad Šibenke najbolje pozna sadašnji trener Alkara Damir Milačić koji je dvije i pol godine bio na klupi Narančastih, nakon čega je preuzeo Alkara. Može to biti i dvosjekli mač, jer koliko on dobro pozna njih, toliko oni poznaju i njega.

Susret je najavio Noah Gurley te pritom istaknuo da pobjedu protiv rivala žele pokloniti Maliganima za rođendan:

“Veselimo se povratku na domaći parket nakon dva gostovanja. Otkako sam došao u Sinj odmah sam shvatio kolika je povezanost kluba s lokalnom zajednicom. Svakako želimo Maliganima pokloniti pobjedu za 42. rođendan, pogotovo jer igramo protiv velikih rivala.”

Veliki hendikep svakako će biti izostanak Yuata Aloka koji će pauzirati protiv Šibenke zbog isključujuće na utakmici u Zaboku.

Utakmica se igra od 20 sati u subotu uz prijenos na Sportskoj televiziji.

ferata@ferata.hr
0997370409