Banner CORE HIT RADIO

Alkarić Buba nakon Bare i Čoju odnio s tri sride

Autor/ica
Objavljeno: 21 kolovoza, 2022
naslovna

Foto: Ana Vučković

Na jučerašnjem natjecanju za Čoju ponovila se slika od petka i Bare. Naime, Rafael Vučković, alkarskog imena Buba, gađa samo u sridu.

Sedmogodišnji alkarić je i drugog dana 67. Vučkovića dječje alke odnio pobjedu sa sva tri pogotka u sridu. Na njegovo koplje vojvoda Tonći Vučković Kamazin privezao je crvenu čoju, znamenje pobjede i čestitao na junačkom megdanu. Podsjetimo, ovaj dječak je prošlogodišnji slavodobitnik, a četvrti mu je ovo nastup na ovom malom, ali viteškom megdanu.

Nakon natjecanja za Čoju održana je tradicionalna Trka veterana u kojoj je najbolji bio Joško Vučković nadimka Didovo oko. U zabavnom programu nakon natjecanja nastupila je Minea.

Danas se od 17 sati održava nadmetanje za slavodobitnika Alke, a svečarski dan u Vučkovićima započeo je u 7 sati pucanjem mačkula s Gomilice te satom povijesti koji je održao Davor Vučković – Max stariji. U 10 sati misa je zadušnica na brnaškom groblju za sve preminule iz Vučkovića, koju će predvoditi sinjski župnik fra Antonio Mravak.

U poslijepodnevnim satima okupljaju se alkari, momci i drugi sudionici povorke kod poznate Milice Vučković Mikake. Nakon toga cijela povorka s gostima i uzvanicima okupit će se na vrh sela (sportsko igralište) gdje će biti zajedničko fotografiranje, a zatim će uz taktove Gradske glazbe Sinj krenuti u mimohod do trkališta.

Nakon alkarskih nadmetanja upriličit će se zabavni dio programa i druženje uz nastup tamburaškog sastava Dukati.

Podsjetimo kako se ovogodišnja alka održava po prvi puta bez dugogodišnjeg predsjednike Udruge Dječja alka Vučkovića Josipa Vučkovića Beće, koji je iznenada preminuo na kraju studenog prošle godine.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh