HEP kultura Alkar

Alkarić Najbrži i Čoju odnio sa svim sridama

Autor/ica
Objavljeno: 21 kolovoza, 2016
vuckovica_alka_coja01

Alkarić Nabjrži, sedmogodišnji Vito Vučković polako, ali sigurno ulazi u među najuspješnije alkariće u 61. godini dugoj tradiciji Vučkovića dječije alke. Naime, nakon što je na Bari otrčao pet trka, gdje se pripetavao s Konkulom i pogodio svih pet srida, na Čoji je ponovno bio fantastičan.

Nakon tri trke Bakalarić i Najbrži imali su po tri sride, odnosno devet punata. U pripetavanju Bakalarić gađa u dva, a Najbrži ponovno u sridu i s ukupno 12 punata osvaja Čoju.

Na njegovo koplje vojvoda Bumbar privezao je crvenu čoju u znak pobjede, a njemu i negovom alkarskom momku Otrovu pripali su prigodni pokloni.

Zanimljivo je da je alkarić Najbrži u tri dana, odnosno na generalnoj provi u četvrtak pogodio tri sride, na Bari pet i na Čoji četiri, što je ukupno 12 trčanja i svih 12 pogodaka u sridu. Zato se s nestrpljenjem čeka Alka, kako bi se vidjelo hoće li osvojiti i treći trofej, što prema spisima u Vučkovića do sada još nikome nije pošlo za rukom.

U nadmetanju veterana otrčane su dvije trke, a najbolji je, s dva pogodka u sridu, bio Peve sridnji, odnosno Boro Vučković.

Nakon nadmetanja na trkalištu, na guvnu, na dnu sela održan je kulturno zabavni program na kojem su nastupile folklorne skupine i grupa Stella. Ni ovu večer nije nedostajalo jela i pića i to besplatno za sve goste. Ovoga puta na meniu je bio vojnički grah.

Jutros, na dan Alke, pucale su mačkule s Gomilice, a glazbari su svirali budnicu kroz selo. U 9 sati bio je sat povijesti, pa misa na goblju Sv.bNikole za sve preminule Vučkoviće i sve koji počivaju na ovom groblju.bSvečanost 61.bVučkovića dječje alke ,koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Grada Zagreba i Grada Sinja, počet će u 17,30. Nakon Alke, slavodobitnik će s čelnicima Grada Sinja svečano na Trgu Kralja Tomislava spustiti zastavu manifestacije Dani alke i Velike Gospe.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh