Banner CORE HIT RADIO

Antea Kanaet: Škola je na prvom mjestu, isto tako lijepo je biti u župskom zboru, Frami i kazalištu

Autor/ica
Objavljeno: 26 studenoga, 2022
IMG

U emisiji ‘Naša dica’ danas je gostovala 16-godišnja Sinjanka Antea Kanaet.

Bila je ovo prigoda da javnost bolje upozna odličnu učenicu drugog razreda Franjevačke klasične gimnazije. Antea je istaknuta članica Sinjskog pučkog kazališta Sinj, Franjevačke mladeži u Sinju (FRAMA), i župskog zbora mladih Gospe Sinjske.

Govoreći o svojoj svestranosti, odnosno pored škole angažiranosti i u drugim sektorima Antea je istaknula da se uz dobru organizaciju sve može postići i dobro odraditi. Također, Antea ovu vrlinu prepisuje svojim roditeljima koji su joj uzor u svakodnevici.

Kada je u pitanju njena svestranost, gdje je uključena škola, gluma u Sinjskom pučkom kazalištu, župski zbor, Franjevačka mladež, škola stranih jezika Antea je naglasila:

‘Škola je na prvom mjestu. Međutim, kada se dobro organizira vrijeme sve se stigne, a posebice kada nešto voliš. Ja uistinu uživam u svakom trenutku u kazalištu u ovim našim predstavama. Glumila sam u predstavama u Sinju, Vitezu, Šibeniku i drugim mjestima. U Ježevoj kućici sam utjelovila jednu od glavnih uloga, pa u predstavi koju imamo s policijom, i sada se spremam za ulogu u Obiteljskoj idili.’

Također, Antea je rekla da je jednako zanimljivo u dječjem župskom zboru, ali i Franjevačkoj mladeži:

‘Sve je počelo u susretima za prvopričesnike, nakon kojih sam se uključila u dječji župski zbor pod vodstvom s. Jelene, a sada sam članica zbora mladih naše župe. S obzirom na to da pohađam Franjevačku gimnaziju vidjela sam da mogu dati doprinos i u drugim aktivnostima, pa sam se uključila u FRAMU. Privukli su me volonterski radovi, predavanja i upoznavanje s novim ljudima. Posebice se to osjeti u trenucima kada se može pomoći drugima, odnosno potrebitima.’

IMG

Što se tiče Sinjskog pučkog kazališta, Antea je naglasila da se ovoj družini pridružila u 4. razredu osnovne škole:

‘Vidjela sam poziv za audiciju, i to me ponukalo da se javim i vidim mogu li biti dio kazališta. Sve je počelo s predstavom Crvenkapica, zatim Sedam snjeguljica i jedan patuljak, pa Carevo novo ruho, Šegrt Hlapić, Ježeva kućica i sada sam uključena u predstave za odraslu populaciju. Dio sam predstave koju odrađujemo s našom policijom Nedostajem sama sebi, a sada uvježbavam i ulugu u predstavi Obiteljska idila. Veseli me svaki nastup kako u našem gradu tako i na drugim mjestima kao što su Vitez, Omiš, Šibenik i druga manja mjesta.’

Antea je naglasila kako ima namjeru nakon završetka srednje škole krenuti u studenske vode. U kojemu smjeru, tu će odluku donijeti tijekom četvrte godine srednjoškolskog obrazovanja.

Mlada Sinjanka je na kraju emisije zahvalila svima koji joj svakodnevno pružaju veliku potporu. U prvom redu obitelji, profesorima u školi, članovima župskog zbora, kolegama iz Frame, kazalištarcima i svojim prijateljima.

U emisiji, o Antei su govorili ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije fra Joško Kodžoman i predsjednik sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin.

Emisiju ‘Naša dica’ u kojoj je gostovala pametna i simpatična Sinjanka možete preslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh