Marino Trans

Balotari iz Sedramića osvojili ‘Ožujsko balote 2019.’

Autor/ica
Objavljeno: 11 kolovoza, 2019

Momčad Ćipe iz Sedramića u Sinju je na završnici prvenstva balota ‘Ožujsko balote 2019.’ odnijela pobjednički pehar i glavnu nagradu od 30.000 kuna, a sinjsku feštu do ponoćnih sati do usijanja doveo je Mate Bulić.

Na prostoru ispred zgrade Franjevačke klasične gimnazije održano je finale Ožujsko Balote 2019., vodećeg balotaškog turnira u Hrvatskoj i neslužbenog prvenstva Dalmacije. Sinj je osmi put po redu bio domaćin ove velike sportsko-glazbene manifestacije. Ekipa Ćipe iz naselja Sedramić pokraj Drniša zasluženo je ponijela titulu najboljih među osam pobjedničkim timova iz regije te, uz pehar, odnijela i vrijednu nagradu od 30.000 kuna. Meštre od balota koji su u finalu pobjedili Živkoviće 21-10 predvodio je 70-godišnji Stipe Mujan Ćipe, a još su za pobjednike igrali Nikola Mujan,Ante Plazonja i Roko Ponoš. Ekipi Živkovića pripala je nagrada od 8 tisuća kuna pehar i medalje.

U ogledu za treće mjesto koje donosi 4 tisuće kuna, pehar i medalje ekipa Madira pobjedila je Prijatelje 21-6. Najveći pljesak, kako na boćalištu tako i na velikoj pozornici, dobio je najbolji i najstariji igrač Ćipe Mujan. Zanimljiva je priča oko legende Sedramića i drniškog kraja, jer dok igra u jednoj ruci balota, u drugoj žuja, a cigareta je neizostavni dio njegovog rituala.

Radi iznimnog interesa ekipa i publike te doprinosa turističkoj ponudi Sinja, Grad Sinj i Zagrebačka pivovara kao organizatori događanja, završni su turnir prvi put produžili na dva dana. Nakon četiri mjeseca igranja i lokalnih turnira od Zadra do Metkovića samo osam najboljih zaigrali su u ovogodišnjem finalu i borili se za titulu pobjednika.

Uspjeh je time i veći kada se uzme u obzir da svake godine na turnirima sudjeluje preko 2 tisuće ekipa ‘trojki’ te preko 6 tisuća igrača. Žuja se pobrinula za prepoznatljivu dalmatinsku feštu na kojoj nije nedostajalo zabave i tradicionalne gastronomske ponude. Naime, nekoliko tisuća posjetitelja užalo je u programu obogaćenom koncertima klape Iskon i Meri Cetinić u petak i velikoj subotnjoj fešti zahvaljujući neponovljivom Mati Buliću i velikom vatrometu.

Natjecatelji i posjetitelji su pokazali da obožavaju taj jedinstveni sportski i zabavni spektakl i to pjesmom i uživanjem do kasno u obje noći te su tako na najljepši način zaokružili finale ‘Ožujsko Balote 2019.’ Svi se slažu u jednom – Sinj je najidealnije mjesto za završnicu ovog prvenstva i svi se već spremaju za ono što će se upriličiti 2020. godine.

Facebook
Na vrh