mel

Boćanje: Otočani poraženi u Brelima

Autor/ica
Objavljeno: 26 studenoga, 2023
Boćanje

Izvor: BK Otok

Boćarski klub Otok jučer je gostovao kod BK Brela i poražen je rezultatom 17:9.

Najveći broj boćarskih utakmica obiluje nizom situacija u kojima u pojedinim disciplinama nijanse odlučuju na čiju stranu će prevagnuti jezičak vage. Tako je bilo i jučer. U prvoj situaciji brzinac Otoka, Ivan Bašić imao je izjednačen rezultat prije izbačaja svoje zadnje boće a protivnik svoje. On je pogodio a protivnik, za nijansu promašio i taj jezičak je završio na otočkoj strani.

U drugoj situaciji pred sam kraj utakmice, kod rezultata 13:9 za Brela u dvije preostale discipline događa se slična situacija. Samo tada jezičak odlazi na stranu domaćina. U jednoj disciplini “par” rezultat je bio 5:5, a u drugoj 4:3 za Brela. Domaćini igraju zadnje preostale boće. Te boće su odigrane malo jače i “trebale” su proći pored bulina i otvoriti šansu Otoku za “uzeti” više punata i u završna dva bacanja bulina ući sa solidnom prednošću a time i solidnom šansom za uzimanjem boda u gostima.

Ali su one, na svom putu udarajući u druge boće zaustavile i uzele punat. Sukladno boćarskim pravilima odigrana “valjačka” boća na svojoj putanji može gurati drugu boću ali samo do 50 cm. Ako je pomakne više od te dužine ona je nevažeća i sudac je izbacuje iz igre, a protivnik bira hoće li pomaknutu boću ostaviti na poziciji koju je zauzela nakon guranja ili je vratiti na poziciju na kojoj je bila prije guranja. Obadvije boće domaćina odigrane su sukladno pravilima i “osudile” goste na poraz.

U sljedećem kolu, prije božićne i novogodišnje pauze Otok je u Sinju domaćin BK Crvene kuće iz Zadra.

ferata@ferata.hr
0997370409