mel

Boćari Otoka poraženi od lidera

Autor/ica
Objavljeno: 11 veljače, 2024
Boćanje

Jučer je u 10. kolu BK Otok gostovao u Splitu na Gripama kod BK Sokol Orbico i izgubio rezultatom 16:10. S obzirom na to da je Sokol trenutno uvjerljivo prvi na tablici Otočanima su “kladionice” nudile jako veliki koeficijent na pobjedu.

U prvom dijelu utakmice “iznenadili su kladionice” i odigrali rezultatom 4:4. Vrlo lako je moglo biti i 6:2 za Otok da se sudac, nakon sat vremena igre nije “razbudio” baš za vrijeme izbijanja jedne ključne boće u disciplini “trojke”.

O čemu se radi. Igra se predzadnja ruka i rezultat je 4:4. Bulin je skoro na drugoj crti, boća otočana je na 30-ak centimetara ispred njega a Sokolova tek treća odigrana za koji centimetar dolazi bliže bulinu. Otok ima 5 boća na stalku a Sokol još 3 boće. Glavaš, igrač Otoka ide na izbijanje ali promašuje. Uzima drugu boću, zalijeće se i pogađa. Otočani slave ali onda na scenu stupa sudac Mornar i kaže prijestup, boća se poništava, a to znači pogodak je nevažeći. Traži da se Sokolova boća vrati se na ranije obilježenu poziciju.

Uvjerava Otočane da je Glavaš odraznom nogom za 1 cm nagazio crtu, što je kažnjivo poništavanjem te boće. Da mu je odluka jako dvojbena i moralno upitna dokaz je taj što se po pravilima prijestup označava zvukom zviždaljke u momentu “gaženja” crte, a ne kada se se vidi da je gađana boća i pogođena. A to je sudac u ovoj situaciji i uradio. Nakon što je boća pogođena on prijestup označava dizanjem ruke. Simptomatično je i to što je Glavaš do tog momenta više od sat vremena izbijao i nijednom mu korak nije bio sporan da bi mu sudac poništio boću. Ali kada se utakmica lomila sudac postaje “sudac”.

Nakon toga Otočani iznervirani valjaju još preostale tri boće ali ne uspijevaju uzeti punat. Da “tragedija” bude još veća zadnjom boćom “guraju” još jednu Sokolovu boću u punat. Ta nervoza se prenosi i na zadnje bacanje bulina i Otok gubi tu disciplinu rezultatom 8:4.

Nakon toga u tehničkim disciplinama Otok dobiva jednog brzinca i jedno precizno i u zadnju faze igre ulazi s malim zaostatkom rezultatom 8:10. Od 4 zadnje discipline uvjerljivo dobiva disciplinu krug i poravnava rezultat na 10:10 ali se dalje od toga nije moglo. Preostale 3 discipline gubi i na semaforu konačni rezultat glasi 16:10 za Sokol.

U 11. kolu Otok je u Sinju domaćin BK Brela.

ferata@ferata.hr
0997370409