semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Božićna humanost učenika SSŠ bana Josipa Jelačića Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 14 prosinca, 2019
humanost ucenika sssjbj

Autor: Nada Ratković, prof. mentor, SSŠ bana J. Jelačića Sinj

Djeca su najveći humanisti, to su pokazali više puta pa tako i u ovo blagdansko vrijeme darivanja. Učenici, profesori i stručni suradnici iz Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića, 4. i 11. prosinca, 2019. posjetili su Centar za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonači’ – Podružnica Sinj.

Kako doznajemo od ravnatelja Škole, ovo je samo početak suradnje Centra i Škole te će ovakvih zajedničkih druženja i akcija u budućnosti biti puno više. Na zajedničkom druženju 4. prosinca, profesorice Poljak, Ratković, Sablić, Šimunović, Vuko posjetile su Centar, kako bi obilježili ‘Međunarodni dan osoba s invaliditetom’ te dogovorili daljnju suradnju.

humanost ucenika sssjbj

Tijekom posjeta, profesorice su korisnicima Centra uručili prigodne božićne poklone. Uz poklone, uručili su im i tortu koju su napravili učenici 3. razreda koji se obrazuju za zanimanje kuhar.

Suradnja između Škole i Centra nastavljena je 11. prosinca, 2019. Tijekom posjeta, učenici u pratnji profesorica Balajić, Ratković, Šimunović i pedagoga Alebić i Pavić, zajedno s osobljem i djecom pjevali su prigodne božićne pjesme.

humanost ucenika sssjbj

Uz ugodno druženje ukrašavali su se kolačići koje su učenici napravili u školi. Kolačići će se prodavati na Božićnom sajmu. Cjelokupan prihod utrošit će se za nabavku opreme potrebne za rad Centra.

humanost ucenika sssjbj

U humanitarnoj akciji sudjelovali su ekonomisti (2.a), komercijalisti (2.c) konobari i kuhari (3.kh) razreda. Posjet je završio tako da su korisnici Centra prigodnim božićnim poklonima darovali učenike i profesore. Dogovorena je i daljnja suradnja Centra i Škole tako da će učenici strukovnih zanimanja i profesori svojim vještinama i stečenim znanjem, kroz volonterske sate, pomagati u neposrednom odgojno-obrazovnom radu korisnika Centra.

humanost ucenika sssjbj

Već sljedeći tjedan 18. prosinca učenice frizerke i kozmetičarke će posjetiti Centar i prigodnim frizurama i masažom ruku razveseliti korisnike. Humanost i pomaganje su vrednote koje učenici i djelatnici Škole oduvijek prepoznaju i raduju se svakoj budućoj suradnji.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh