HEP kultura Alkar

Brnaze: Kamion sa smećem iz Vrgorca nije ušao na Deponij Mojanka

Autor/ica
Objavljeno: 19 listopada, 2019
mojanka

Kao što je bilo i najavljeno, kamion vrgoračke tvrtke ‘Čistoća i usluge’, danas oko 10,30 sati stigao pred Deponij Mojanka. No, saborski zastupnik i sinjski gradski vijećnik Miro Bulj ponovno je spriječio ulazak kamiona na deponij.

Obzirom da je radno vrijeme deponija danas do 12 sati, vozači vrgoračke ‘Čistoće’ vratili su se u Vrgorac, a kamion sa smećem su parkirali na odmaralište uz Državnu cestu D1.

Miro Bulj nam je kazao kako je kamion sa smećem iz Vrgorca došao u trenutku dok je on ispred ulaza na Deponij održavao konferenciju za novinare.

‘Tijekom tiskovne konferencije naišlo je vozilo vrgoračke Čistoće, ja sam stao ispred njega i rekao vozaču da ne može ući. Vozač se vratio i parkirao, a promet nije bio zaustavljen. Mi nećemo dozvoliti da na Mojanku uđe otpad iz Vrgorca, jer je to suluda odluka i za mještane Sinja i cetinskog kraja i za mještane Vrgorca. Ovim putem još jednom pozivam ministra Tomislava Ćorića da povuče Rješenje Državnog inspektorata. Gradonačelnika Vrgorca Antu Pranića pozivam da u ponedjeljak, kada je Županijska skupština, ovaj kamion sa smećem parkira ispred zgrade Županije, da se ovaj problem koji nam je nametnut napokon riješi’, kazao je Bulj.

Bulj je kazao kako daje punu podršku mještanima Turjaka i Brnaza, koji su za sutra najavili prosvjed ispred Deponija Mojanka, koji bi trebao trajati tjedan dana.

Na Deponiju je jutros bila i direktorica Čistoće Cetinske krajine Ivana Živaljić, koja nam je potvrdila da je ona kao direktorica tvrtkem koja upravlja Deponijem Mojanka, dužna postupati prema Rješenju Državnog inspektorata.

‘Kamion do našega ulaza nije ni stigao, tako da to i nije naša obveza, a kako će se dalje situacija odvijati to mi nije poznato. Ukoliko kamion uđe na prostor Deponija, mi ga moramo pustiti, pregledati dokumentaciju i ukoliko odgovara sastavu miješanog komunalnog otpada dopusdtiti mu da deponira otpad’, kazala je Živaljić.

Među 30-ak mještana koji su danas dali podršku Miru Bulju bio je i predsjednik Mjesnog odbora Turjaci Stipe Perić. Kako nam je rekao, sa svojim sumještanima jutros je došao pred Deponij Mojanka, ispred kojeg je bila najavljena konferencija za novinare, kako bi se uvjerio provodi li se i kako Rješenje Državnog inspektorata.

‘Mi smo najavili sedmodnevni prosvjedni skup, koji počinje sutra u 15 sati ispred Deponija Mojanka, koji će trajati do nedjelje, 27. listopada do 16 sati. Očekujem da će na prosvjed doći svi mještani Turjaka i Brnaza, kao i mještani Sinja te okolnih mjesta kojih se tiče ova problematika. Naš konačni cilj je da Grad Sinj napokon krene u sanaciju odlagališta i da se to uredi na jedan primjeren način, kako i doliči 21. stoljeću. Prosvjed će trajati sedam dana i 24 sata dnevno ćemo biti aktivni ovdje na odlagalištu na Mojanci’, kazao je Perić.

mojanka

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh