miro bulj
hdz

Čačvina Megdan Fest 2017.

Autor/ica
Objavljeno: 13 lipnja, 2017
cacvina_megdanfest1

Podno srednjovjekovne utvrde Čačvina, koja se prvi put spominje davne 1345. godine, u četvrtak 15. lipnja upriličit će se misno slavlje proslave sv. Vida, festival muškog tradicijskog glazbovanja ‘Čačvina Megdan Fest 2017’ i proslava 300. obljetnice oslobođenja Čačvine od Turaka (1717-2017.).

Svečano euharistijsko slavlje od 17,30 sati predvodit će fra Petar Klapež, gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. Poslije misnog slavlja održat će se festival muškog tradicijskog glazbovanja na kojem će nastupiti reraši i gangaši iz Čačvine, Velića, Vrpolja, Voštana, Tijarice, Vojnića (stari i mladi), Graba, Katuna-Kreševo župa Radobilje, Biorina, Lučana, KUD-a Dicmo, Rude, Kijeva, Gale, Ciste Velike, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, URIG Otok.

Na veliku tradiciju guslara cetinskog kraja svojim će nastupima podsjetiti narodni guslari Petar Maroš, Jure Babić, Dujo Sablić, Stipe Marinović, Ante Lišnić, Ivan Hržić i Zvonimir Šipić -Đone. Ni ova manifestacija neće proći bez diplara, pa će tako na srednjovjekovnoj utvrdi svoje majstorije na diplama pokazati diplari Ivan Koprčina-Deba i Srećko Zebić-Brajo.

Posjetitelji koji pohode ovu vjersku i kulturno-umjetničku manifestaciju u Čačvini uživat će u bogatoj gastronomskoj ponudi, a prava poslastica je pečeni vol.

Organizatori manifestacije su MO Čačvina i KD Trilj. Moderator programa bit će Ante Botić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh