tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

CERURA HR: Završna konferencija o projektu ‘Zajedno do socijalne organizacije’

Autor/ica
Objavljeno: 15 prosinca, 2021
IMG

U utorak, 14.12. 2021. godine u prostorijama Crvenog križa u Sinju s početkom u 11 sati održana je Završna konferencija o projektu ‘Zajedno do socijalne organizacije’ (UP.02.1.1.13.0248.) koji je provodio Centar za ruralni razvoj CERURA HR zajedno sa svojim projektnim partnerima.

Razdoblje provedbe projekta je od 18.06.2020. do 18.12.2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 2.321.580,00 kuna. Europski socijalni fond sufinancira projekt u iznosu od 1.973.343,00 kn (85%), a Republika Hrvatska u iznosu od 348.273,00 kuna.

Na Završnoj konferenciji sudjelovalo je 30-ak pripadnika ciljne skupine (nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici) članovi projektnog tima i zainteresirana javnost. Na kraju konferencije upriličen je i prigodni catering.

IMG

Pri element projekta nosio je naziv ‘Zapošljavanje žena pripadnica ciljne skupine u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju’. Zaposlile su se žene pripadnice ranjivih skupina u periodu do 12 mjeseci koje su svojim radom i aktivnostima poboljšale kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć o održavanju čistoće stambenog prostora / domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Svaka zaposlena žena pružala je potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika.

Drugi element projekta zvao se ‘Obrazovanje i osposobljavanje žena pripadnica ciljne skupina’ kroz koji su žene osposobljene za zanimanje koje je traženo na tržištu rada. Kroz programe obrazovanja / osposobljavanja osposobljeno je 25 pripadnica ciljnih skupina što će uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta.

Treći element projekta zvao se ‘Promidžba i vidljivost’ i trajao je tijekom cijelog projekta odnosno 18 mjeseci. Za potrebe vidljivosti i promidžbe projekta izrađena je nova Internet stranica projekta www.zazeli.cerura.hr gdje su promovirani projekt i projektne aktivnosti. Izrađena su 2 roll-up plakata, stolne zastavice, plakati, letci, brošure, t-shirt majice, majice dugih rukava, blokovi s olovkom. Također, o projektu se, uz Uvodnu i Završnu, održala i Središnja konferencija o projektu.

IMG

Na kraju, projekt je osnažio i unaprijedio radni potencijal 25 teže zapošljivih žena u Cetinskom kraju čime će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti rizika od siromaštva, povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika (osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju), pružajući im podršku u svakodnevnom životu, a žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

Partneri u projektu ‘Zajedno do socijalne integracije’ bili su Lokalna akcijska grupa (LAG) Cetinska krajina, Centar za socijalno uključivanje ranjivih skupina FENIX, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split i Centar za socijalnu skrb Sinj.

Cilj projekta je Omogućiti pristup tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina teško dostupnim ruralnim područjima.

Specifični cilj projekta je unaprijediti radni potencijal nezaposlenih pripadnica ciljanih skupina kroz osposobljavanje i zapošljavanje čime se smanjiva njihov rizik od siromaštva i povećava konkurentnost na tržištu rada i njihovo socijalno uključivanje a time će se povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh