semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

‘Cinco i Marinko’ ponovno oduševili Sinjane

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2016
cinco_i_marinko2

Foto: Nikica Ugrin Radar

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, u Alkarskim dvorima sinoć je izvedena hit predstava Sinjskog pučkog kazališta ‘Cinco i Marinko’. 

Nova uspješnica sinjskih kazalištaraca premijerno je izvedena u Sinju u travnju ove godine, a nakon toga uslijedilo je desetak izvedbi diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Svakako vrijedi izdvojiti nastupe na 56. smotri amaterskih kazališta i 6. FAK festivalu, gdje su ‘Cinco i Marinko’ proglašeni najboljom predstavom.

U ovoj komediji Mate Matišića, gastarbajtere Cincu i Marinka glume Željko Viculin i Miljenko Vardić, dok Viculin ujedno potpisuje i režiju.

Po završetku predstave Željko Viculin s nama je podijelio svoje dojmove:

‘Isto kao i na premijeri, jedno potpuno zadovoljstvo kad vidiš kako publika reagira na naše predstave. Nije bilo teško čekati hoće li prestat padati kiša, nije bilo teško ni pripremiti u zadnji čas ovu scenu. Ništa nije bilo teško kad imamo ovako divnu, prekrasnu publiku. Od srca joj hvala!’.

Domaću publiku pohvalio je i Miljenko Vardić:

‘Naša sinjska publika osobito mi je draga. Ovu predstavu davali smo na više mjesta, a ovdje smo ipak pokušali uvesti i nešto malo sinjskog, izraza i običaja koji se gube. To je jedna od vrijednosti ove predstave, što mi je posebno drago’, ističe Vardić.

fotogalerija (Nikica Ugrin Radar)

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh