svabo

Članovi sinjskog ‘Cetina Adventure’ na Dalmacija Ultra Trailu

Autor/ica
Objavljeno: 21 listopada, 2021
Foto CAR

Proteklog vikenda održana je šesta međunarodna manifestacija utrke Dalmacija Ultra Trail po planinarskim stazama na području od Kaštela do Makarske,  a centralno mjesta događanja bio je grad Omiš koji je među trekking i trail populacijom poznat kao kolijevka hrvatskog trekkinga i traila.

Preko 250 natjecatelja iz svih zemalja okušalo se u trčanju i hodanju po označenim planinarskim stazama i putevima preko pet planina (Mosor, Kozjak, Biokovo, Omiška Dinara i Primorska Kosa), tri rijeke (Jadro, Žrnovnica i Cetina) i kulturno-povijesne baštine Splitsko-dalmatinske županije, 5 gradova (Split, Omiš, Makarska, Kaštela, Solin) i 7 općina (Klis, Podstrana, Dugi Rat, Zadvarje, Brela, Baška Voda, Tučepi).

Na ovogodišnjem izdanju, organizatori su predstavili tri utrke različitih dužina: Mountain DUT 122 km s 568m uspona, Sea DUT 56 km s 3010 m uspona te Ethno DUT 18 km s 820 m uspona. Izazov su prihvatili i članovi sinjskog Kluba avanturističkih sportova Cetina Adventure te ostvarili odlične rezultate.

U kategoriji Sea DUT 56 km od Makarske do Omiša odvažilo se trčati 65 natjecatelja, a za Klub su istrčali i ostvarili rezultate: Ante Jurić (27. mjesto, 9h:56min) i Ivica Župić (36. mjesto, 10h:32min).

U kategoriji Ethno DUT 18 km od Dugog Rata do Omiša trčalo je gotovo 120 sudionika, a među njima rezultate su ostvarili Zvonimir Režić (18. mjesto) i Ivan Radan (81. mjesto) iz Kluba Cetina Adventure.

Ljubav prema trčanju, planinama i promocija našeg zavičaja pretvorena je u ozbiljan trkački projekt koji svakom sudioniku pruža najljepše od naših prirodnih ljepota, obilaska vidikovaca na planinama, susreta s dalmatinskim kršem i ostacima baštine. Rekreacije, utrka i druženja u prirodi nikad ne manjka, važno je samo učiniti prvi korak – izaći van kuće!

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh