bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

Damir Milačić ponovno na klupi Alkara: “Čast mi je ponovno biti u Sinju”

Autor/ica
Objavljeno: 18 lipnja, 2019

Nakon dvije godine “posta” Damir Milačić ponovno je imenovan za trenera Alkara. Vijest je danas i službeno potvrdio predsjednik kluba Denis Glavan

Milačiću će ovo biti ukupno treći angažman u Sinju. Prvo je ustoličen 2012. godine i na toj se poziciji zadržao tri godine u kojima je Alkar bilježio odlične rezultate i bio njegove druge sezone na pragu ulaska u polufinale doigravanja za prvaka.

Nakon tri odrađene sezone u Sinju, Milačić je prihvatio poziv tada silno ambicioznog Jollyja, ali “ljubav” je pukla nakon nešto više od pola godine, da bi potom ponovno preuzeo tada posrnulog Alkara i odveo ga do opstanka u ligi te usto odradio i onu sezonu koja je slijedila.

Uslijedio je tada odlazak u Belgiju gdje je zadržao do sredine proljetnog dijela prvenstva, da bi cijelu prošlu sezonu bio bez trenerskog posla, ali prilično redovan na utakmicama Alkara u svojstvu navijača.

Srđan Helbich tako je postao bivši, godina i tri mjeseca u Sinju protekli su uz poneke uspone i padove, ali ono najvažnije – Alkar je ostao prvoligaš. Ipak, klupska uprava na čelu s predsjednikom Denisom Glavanom odlučila je okrenuti novu stranicu sa starim trenerskim imenom.

“Prije svega želim se javno zahvaliti Srđanu Helbichu na svemu što je učinio za naš klub, na činjenici da nas je dvije godine vodio do opstanka u ligi. Želimo mu svu sreću u daljnjem radu.”, kazao je Glavan nekoliko riječi o dojučerašnjem strategu, nakon čega se osvrnuo i na angažman Damira Milačića:

“Damir je naše staro ime, dokazan trener koji je ovdje domaći i koji jako dobro pozna sve što Alkar predstavlja Sinju. Brzo smo našli zajednički jezik i sretni smo što je opet dio naše košarkaške obitelji. Naši ciljevi su poznati, a to je da želimo Alkara kao stabilnog prvoligaša te da promoviramo što više domaćih igrača.”

Na kraju smo zabilježili i komentar novog/starog trenera koji nije krio zadovoljstvo povratkom u staro jato:

“Veliko je zadovoljstvo i čast biti ponovno na klupi Alkara. Ja se tu, a to je već dobro poznato, osjećam kao kod kuće, ovaj grad doživljavam svojim tako da s te strane je sve i više nego jasno. Već od sutra krećemo sa sastavljanjem momčadi, a prekosutra se sastajem s Upravom kada ćemo dogovoriti plan i program. Veselim se novim izazovima, motiv je golem.”

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh