Marino Trans

Dani planinara 2019.

Autor/ica
Objavljeno: 10 rujna, 2019
dan planinara

Izvor: PD ‘Jelinak’ Trilj

Planinarsko društvo ‘Jelinak’ – Trilj osnovano je prije 20 godina, a danas broji preko 200 članova. Kroz svoj rad organizirali smo planinarske izlete, obnovili, očistili i označili brojne staze na području Trilja i okolice i Kamešnice, aktivno radili na promociji planinarstva i zaštiti prirode.

Tijekom ove kalendarske 2019. godine, sve aktivnosti društva su usmjerene na proslavu 20 godina organiziranog planinarstva na području Grada Trilja, a kao središnja manifestacija, Dani planinara Dalmacije održat će se u Trilju od 13. -15. rujna 2019.Društvo neumorno i redovito u vidu volonterskog rada, obavlja razne djelatnosti kao što su organiziranje društvenih izleta, rad s djecom kroz sekciju Mladi Planinari, upravljanje planinarskim skloništem SVETI MIHOVIL na Žlabini pored kojeg je ove godine sagrađena montažna drvena nadstrešnica, uređivanje i markacija planinarskih staza, promidžbena djelatnost i sl.

dan planinara

S ponosom gledajući na prethodne godine, Društvo hrabro korača u nove planinarske pobjede s više članova no ikada prije i s velikim naglaskom na školovanju planinara. Hvala svima koji su na razne načine svih ovih godina bili dio ove naše predivne priče i podržavali naše aktivnosti u razvoju organiziranog planinarstva na području grada Trilja.Posebnu zahvalu upućujemo našim osnivačima, zatim bivšim i sadašnjim članovima društva, Planinarskom savezu Splitsko-dalmatinske županije, HGSS Stanica Split-Ispostava Sinj, Gradu Trilju, TZ Grada Trilja, OŠ Trilj, Muzeju triljskog kraja, Kulturnom društvu Trilj i DVD Trilj. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli i podupirali rad Društva. Za sve sugrađane, prijatelje Društva u petak, 13. rujna upriličit će se svečano otvorenje i svečana sjednica Skupštine PD Jelinak, subotu, 14. rujna, organizirane su planinarsko – rekreacijske ture u okolici Trilja i na Kamešnici, posjet Muzeju triljskog kraja, zabavno-glazbeni program, planinarska lutrija, te nastup grupe Ozon u gradskom parku Trilj, nastavlja se u nedjelju, 28. travnja, posjetom Zajednice Cenacolo u Ugljanima, svetom misom, kraćim izletima i svečanim zatvaranjem.

Detaljan program događanja možete pročitati OVDJE.

Facebook
Na vrh