BANNER FERATA

Delegacija Općine Otok gostovala u češkom Ostrovu

Autor/ica
Objavljeno: 26 lipnja, 2019

Izvor: Općina Otok

Na inicijativu češke Hrvatice Nade Jurković, rudske ‘neviste’, Općina Otok je prije nekoliko mjeseci pokrenula razgovore sa češkim gradom Ostrvom (prev. Otok) o pokretanju uzajamnog prijateljstva i suradnje.

Tim su povodom od 13. do 17. lipnja predstavnici Općine Otok, predvođeni načelnikom Dušanom Đulom, zamjenikom načelnika Nediljkom Lacom, stručnom suradnicom za EU projekte Ratkom Ajdučić i gospođom Nadom Jurković boravili su u češkom Ostrovu, na poziv gradonačelnika Jana Bureša, zbog proslave Dana Ostrova.

Češki domaćini ispunili su program brojnim aktivnostima u kojima su osim predstavnika Otoka sudjelovali i predstavnici prijateljskih gradova Radstadta (Austrija) i Wunsiedela (Njemačka). U razgovorima sa gradonačelnikom Ostrova, gospodinom Burešom, potaknuo se razvoj suradnje i ostvarivanje zajedničkih interesa kroz društvenu i kulturnu razmjenu, razmjenu kroz sport, školu i glazbu, razmjenu iskustava te posebno zajedničkih projekata koji bi se mogli financirati preko EU fondova.

Kao prigodni dar načelnik Dušan Đula uručio je svom domaćinu, gradonačelniku Janu Burešu, sliku Otoka iz kuta akademskog slikara Petra Radovića te prigodne poklon-pakete OPG-a Moro, proizvode industrijske konoplje. Gradonačelnik Ostrova darovao je Otočane autohtonim proizvodima – tradicionalnim keramičkim posudama proizvedenim u Ostrovu, poznatom češkom travaricom Beherovkom te vinima i šampanjcem iz Radstada i Wunsiedela. Razgovori će se nastaviti dolaskom češke delegacije u kolovozu kada će biti gosti Općine Otok.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh