HEP kultura Alkar

Denis Katić: Hvala Milačiću na svemu

Autor/ica
Objavljeno: 29 svibnja, 2015

denis_katic1

Odlazak Damira Milačića u Šibenik na klupu Jollya, nakon tri uspješne godine provedene u Sinju, aktualna je tema u sinjskoj, posebno sportskoj javnosti.

Milačić je mnogo puta, osim vjernih navijača posebno naglašavao odličnu suradnju s Upravom kluba i predsjednikom Denisom Katićem.

Odlazak Damira Milačića bio je povod za razgovor s predsjednikom Uprave KK Alkar Denisom Katićem koji se prisjetio kako je mladi trenerski početnik i pomoćnik izbornika Nikše Bavčevića u mladoj nacionalnoj vrsti, za kojim je bila uspješna igračka karijera, došao u Sinj. Iako je imao nekoliko preporuka od ljudi iz košarkaškog miljea, na odabir Damira Milačića za trenera Alkara utjecao je razgovor s njim.

‘Vidio sam tu želju, entuzijazam kod njega. Iznio mi je podatke kako prati Alkara, poznavao je sve igrače, ali presudila je ta želja, volja za radom.’

Katić istiće da je uspjeh Alkara uspjeh trenera Milačića, igrača, ali i svih drugih u Klubu, navijača i prijatelja sinjske košarke.

‘Nije to lako ostvariti i ponavljati, tri godine za redom biti u Ligi za prvaka. S obzirom na sve okolnosti, to je za nas kao da smo osvojili naslov prvaka Hrvatske. Milačić je tu ugradio cijeloga sebe, imao je podršku igrača, a i potrebnu logistiku.’

zanimalo nas je i na koji način je Uprava Alkara doznala da je Damir Milačić potpisao za šibenski Jolly.

‘Milačić je bio izuzetno korektan, džentlemen i pravi gospodin. Nazvao me je nekoliko dana prije nego će potpisati ugovor sa Šibenčanima i kazao mi svoju odluku. Ja sam mu zahvalio na svemu što je dao klubu, zaželio mu sve najbolje u osobnom i sportskom životi. Mislim da je odabrao najbolji trenutak za odlazak, jer svaki daljnji angažman u Alkaru mogao je donjeti mogućnost da se pokvari sve ono predhodno dobro što se napravilo.’

Predsjednik Alkara kazao je i kako je još prerano govoriti o tome tko će biti novi trener. Potrebno je, smatra, najprije sjesti s predstavnicima izvršne vlasti u Gradu i vidjeti u kojoj mjeri će Grad moći pratiti Alkara u financijskom smislu, obzirom da se budžet kluba u najvećoj mjeri puni iz gradske blagajne.

‘Jednostavno u Sinju nema većeg gospodarskog subjekta ili sponzora koji bi uložio u Alkara. Stoga pozivam sve one koji mogu naći jednog većeg sponzora, neka nam se jave, ova Uprava će odstupiti i prepustiti istima vođenje kluba’, kazao je Katić istaknuvši kao će uz aktivnosti oko daljnjeg funkcioniranja kluba voditi i one na riješavanju stručno-igračkog karaktera.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh