Dicmanjska humanitarna korida za Matea

Autor/ica
Objavljeno: 28 listopad, 2019
korida

Nekoliko tisuća zaljubljenika u borbe bikova okupilo se jučer u Dicmo na humanitarnoj koridi za Matea Bralića. Cijelu ovu humanitarnu priču pokrenula su braća Kokan sa svojim kumovima kako bi pomogli u liječenju teško stradalom u prometnoj nesreći 20 – godišnjem sumještaninu Mateu Braliću,koji je na ovom događaju bio sa svojim najboljim prijateljima.

mateo ekips

Cijela pučka priredba održana je na već poznatom terenu u dicmanskoj gospodarskoj zoni. Na bikijadi snage su odmjerili u dogovorenim borbama najjači bikovi Hrvatske, a završna borba između Zekonja Šakića iz Šestanovca i Grabovca iz Imotskog bila je uistinu spektakularna. Nakon 15-tak minuta odlične borbe slavlje je na kraju otišlo u Imotski.

bik

Nezaobilazni dio bikijade, uz stare domaće običaje, reru, gangu, glazbu uživo je i bogata ponuda tradicionalnih jela i pića Dalmatinske zagore, a neki su poput Sičanjana uz njihovu reru sve ispijali iz roga, kako se ne bi izgubili običaji.

rog

Ovoj humanoj gesti pridružili su se ponajviše mladi iz cijele Dalmacije i susjedne Bosne i Hercegovine koji su prilozima pomogli ovu akciju za Matea. Zanimljivo je bilo vidjeti mladost, dok jedna u naručju drži svog psića, dječak pomno stoji kod svog bika u pripremi za borbu.

pas i bik

Puni dojmova i zahvale prema svima koji su došli pomoći njihovom susjedu i rođaku bila su braća Kokan, koji su istaknuli kako će oni kada završe sve aktivnosti oko organizacije ovog događaja izvijestiti javnost o svim prikupljenim donacijama. Sva događanja u gospodarskoj zoni pratio je pun emocija i Mateov otac Mladen Bralić:

‘Što kazati, nego hvala svim divnim ljudima koji su ovo organizirali i koji su dali svoje priloge kako bi pomogli mome sinu. Ako Bog dragi da, a nadamo se boljem što se tiče njegovog zdravlja, pomaka ima i nećemo odustajati dok god ima nade’, kazao nam je Mladen Bralić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh