bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

Dicmo: Klapskom pismom slavio se Božić

Autor/ica
Objavljeno: 21 prosinca, 2019
koncert zagora

Ovih blagdanskih dana održavaju se mnogi blagdanski koncerti koji slave božićno-novogodišnje vrijeme. Jedna takva lijepa blagdanska, kulturna priča upriličena je sinoć u Crkvi sv. Jakova i Ane u Dicmu. Naime ,po prvi puta održan je koncert klapa pod nazivom ‘Božić u Dicmu’.

Brojnim Dicmanjanima i njihovim gostima prekrasnim klapskim izvedbama božićnih pjesama predstavili su se, uz domaćina klapu Zagoru, klape Drniš, Hrvace, Rebatajica iz Splita, klapa KUD-a Vrilo Obrovac Sinjski i ženska vokalna skupina Rusula iz Splita.

Na početku koncerta prigodne riječi dobrodošlice i čestitku za Božić i Novu godinu uputio je dicmanjski župnik i kliški dekan don Vlado Strikić.

koncert dicmo

U ime Općine Dicmo, pokrovitelja klapskog božićnog dara, predstavnicima klapa i nazočnima na koncertu pozdrave i čestitke uputio je načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić.

Domaćini koncerta prigodnim su zahvalnicama darivali klape, a članicama ŽVS Rusula za gostovanje u Dicmu i prigodne ruže.

koncert dicmo

Nakon što su otpjevali svoj predviđeni program od 18 blagdanskih pjesama, sve klape i svi nazočni u dicmanjskoj crkvi zajedno su otpjevali pjesmu Narodi nam se.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh