bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

Dicmo: Održana javna tribina o gospodarenju otpadom

Autor/ica
Objavljeno: 12 veljače, 2020
tribina dicmo

U prostorijama Općine Dicmo održana je javna tribina na temu ‘Održivo gospodarenje otpadom’ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Alfa Atest d.o.o.

Iako se očekivao veći broj zainteresiranih za ovu važnu temu, Emilija Bulić, prezentatorica radionice ispred tvrtke Alfa Atest d.o.o. ističe kako je važno stalno educirati i upoznavati građane s problematikom otpada:

‘Na ovoj tribini upoznali smo građane što je to zapravo otpad, koja je uloga i značaj reciklažnog dvorišta za gospodarenjem otpadom. Isto tako, kroz pozitivne primjere u Hrvatskoj istaknuli smo na koji način se treba odnositi s odlaganjem otpadom, zatim smo naznačili red prvenstva, odnosno hijerarhijsko postupanje s vrstama otpada’, istaknula je Bulić, dodajući kako ovakve tribine imaju cilj pridonijeti razumijevanju ekološki zasnovanog koncepta gospodarenja otpadom, ali i odgovoriti na pitanja vezana uz cijeli taj sustav.

Što se tiče pitanja reciklažnog dvorišta u Radnoj zoni Dicmo, Emilija Bulić je kazala:

‘Reciklažno dvorište trebalo bi biti gotovo u travnju ili svibnju. Nakon što se provede tehnički prijem dvorišta, gospodarenje i upravljanjem istim preuzeti će tvrtka Čistoća Cetinske krajine’, istaknula je Bulić, naglašavajući kako će potpuna upotrebljivost reciklažnog dvorišta biti onog trenutka kada se riješe sva pitanja vezana za sva domaćinstva, odnosno njihova spremnost za odvajanje otpada.

Prema posljednjim saznanjima, na području Općine Dicmo tek je manji dio domaćinstava u sedam naselja dobio spremnike za komunalni otpad kapaciteta 120 litara, a nakon što sva domaćinstva dobiju navedene spremnike išlo bi se u realizaciju rješavanja spremnika za nekoliko vrsta otpada (plastika, papir, metal i ostalo).

Nakon prezentacije teme o gospodarenju otpadom, predstavnici tvrtke Alfa Atest d.o.o. s mjerodavnima iz općinske uprave Dicmo obišli su prostor reciklažnog dvorišta u radnoj zoni Dicmo.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh