‘Didovina’ o 7. Županijskom natjecanju u oranju

Autor/ica
Objavljeno: 7 srpnja, 2015

oranje_didovina1

U srijedu, 8. srpnja u 13 sati u programu Hit radija bit će emitirano najnovije izdanje emisije ‘Didovina’, koja će govoriti o zanimljivostima sa 7. Županijskog natjecanja u oranju.

U organizaciji Udruge orača Splitsko-dalmatinske županije u Sinjskom polju, na predjelu Muša, prošle subote održano je 7. Županijsko natjecanje u oranju. Na ovoj zanimljivoj priredbi natjecalo se 14 ponajboljih orača s područja Splitsko-dalmatinske županije i to u kategorijama plug premetnjak i plug ravnjak. Kao i prošle godine, najbolji su bili Zdravko Meter i Ante Kapetanoviću, koji će kao županijski prvaci nastupiti početkom rujna na državnom natjecanju u Suhopolju.

Na ovom natjecanju predstavljen je novi plug za natjecanje kojeg je za potrebe poljoprivredne škole u Kaštelima i Udruge orača županije kupila Splitsko-dalmatinska županija. Plug je izrađen u Noverškoj, težak je 980 kg, a cijena mu je 86 tisuća kuna. O oranju, novom plugu i ostalim zanimljivostima koje su obilježile ovo natjecanje u novoj ‘Didovini’ govorit će predstavnici Županije Splitsko-dalmatinske, gradova Sinj i Trilj, natjecatelji, suci i posjetitelji.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinske krajine bi trebali posjetiti naši reporteri i obraditi u emisiji ‘Didovina’ možete slati na e-mail:hitradio@hitradio.hr.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh