HEP kultura Alkar

‘Didovina’ o Sajmu braniteljskih zadruga

Autor/ica
Objavljeno: 29 travnja, 2015

sajam_branitelji3

Danas s početkom u 13 sati u programu Hit radija emitira se još jedno izdanje emisije ‘Didovina’. Ovoga puta slušatelji ‘Didovine’ čut će priče o Sajmu braniteljskih zadruga Hrvatske koji je održan u prigodi obilježavanja 24. godišnjice od osnutka 4. gbr.

Prije 24 godine u Splitu je formirana jedna od najslavnijh vojnih postrojbi u Hrvatskoj povjesti, a to je 4. gbr. Kroz ovu postrojbu prošli su brojni Sinjani i Cetinjani. Godišnjica je obilježena raznim svečanostima, a posebno zanimljiv je bio Sajam braniteljskih zadruga koji je održan na Rivi. Među 30 zadrugara iz cijele Hrvatske, sa svojim autohtonim, izvornim gastronomskim i ostalim proizvodima predstavile su se braniteljske zadruge s Cetinskog područja. Tako su brojni posjetitelji mogli vidjeti tradicionalnu sinjsku narodnu nošnju, bukare i ostale predmete od drva. Našlo se tu sira i kruha ispod peke s triljskog kraja, pršuta iz Vrlike i drugih zanimljivosti koje su plijenile pozornost posjetitelja. U emisiji Didovina o izloženim eksponatima i na taj način čuvanja tradicije i običaja govorit će sami izlagači i gosti sajma.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i obraditi u temi ‘Didovina’ možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh