svabo

Dino Gulam pozvao sve mlade da se pridruže Krnjevalskoj udruzi

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2021
dino gulam

U emisiji Hit radija ‘Naša dica’ danas je gostovao predsjednik Krnjevalske udruge grada Sinja Dino Gulam.

Podsjetio je kako je dužnost predsjednika preuzeo prije dvije godine od svog prijatelja Ivana Miloševića Sakija te se trudio da udrugu nastavi voditi u dobrom smjeru. Prošle godine uspješno su organizirali Tripicijadu, spaljivanje krnje i predstavljanje Sinja i sinjske krnjevalske udruge na međunarodnom maskenbalu u Rijeci. Ove godine u radu ih je prilično omela pandemija koronavirusa, ali ipak su uspjeli organizirati spaljivanje krnje. Kao najveći problem u organizaciji krnjevalskih svečanosti istaknuo je nedostatak prostorija u kojima bi pripremali svoje aktivnosti, o čemu će zasigurno razgovarati s novom gradskom vlasti te se nada da će konačno iznaći adekvatno rješenje. Gulam je kazao kako Krnjevalska udruga broji 100-tinjak članova, no tek polovica njih aktivno sudjeluje u pripremi krnjevala. Pozvao je sve mlade Sinjane i Sinjanke da im se pridruže kako bi zajedno pripremili što bolji i zabavniji program za naše sugrađane.

Tijekom emisije Dino Gulam se osvrnuo na svoje volonterske aktivnosti, ističući kako mu to pomaže da se osjeća bolje. Pritom je istaknuo organizaciju Studentske alke, koju su on i njegovi prijatelji pokrenuli 2011. godine, kako kaže, slučajno, ‘iz dosade’. Studentsku alku nastavili su organizirati svake godine, pridružuje im se sve više sudionika, a sva prikupljena sredstva usmjeravaju prema institucijama koje brinu o potrebitima.

Na kraju emisije govorio je i o svojoj struci – medicinski je tehničar, zaposlen u KBC Split, gdje je jedno vrijeme radio i na COVID odjelu. Zahtjevan je to i naporan rad, no još je stresnije raditi na odjelu psihijatrije, gdje trenutno radi. Ipak, voli svoj posao i ne bi ga, kaže, mijenjao za nijedan drugi.

Govoreći o tome kako provodi slobodno vrijeme, kazao je kako ima niz hobija, no najdraži mu je ronjenje.

Emisiju u cijelosti možete poslušati OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh