tramax

Đir sridom po gradu

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2019
sinj

Još je malo ostalo do kraja studenog, ali samo ime mjeseca u stvarnosti sobom ne nosi pravu studen. Srijeda je započela promjenljivim vremenom, s više naoblake i temperaturom u 7 sati od +3 stupnja u Cetinskom kraju. Prognoze govore kako će u drugom dijelu dana, osobito navečer, kiša zahvatiti veliki dio Dalmacije.

Prije tih kiša i različitih meteoroloških najava obišli smo, po reporterskoj zadaći, gradsko područje kako bi zabilježili ponešto za stranice Ferate.

Pijaca polako poprima konture predblagdanskog razdoblja, u prvom redu zahvaljujući postavljenoj velikoj božićnoj jelki i adventskim kućicama.

sinj

Iako je sredina tjedna, na Peškariji se uvijek može nešto pronaći od asortimana voća i povrća, od zimske salate, domaćeg sira, meda, blitve i drugih delicija.

sinj

Zanimljivo je i u onom kutku gdje se prodaju riblji specijaliteti. U dvadesetak kašeta u ponudi je bilo srdele, mola, trlje, bukve i ostalih morskih plodova.

sinj

Najviše pozornosti ovih dana privlače svakako radovi na velikoj rekonstrukciji raskrižja državne ceste D1 ispod zgrade gradske uprave. Svakim danom vide se konture izgleda novog raskrižja, kuda će prometovati vozila te hodati i prelaziti pješaci prema autobusnom kolodvoru.

sinj

Ista slika je i na drugoj strani gradilišta, prema Đardinu i kružnom toku.

sinj
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh