svabo

Dodijeljene odluke o financiranju projekata za poljoprivrednike

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2021
SDZ

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković na Klisu je dodijelila odluke o financiranju poljoprivrednika. Riječ je o ukupno 6 ugovora za poljoprivrednike, od kojih se 4 nalaze na području Splitsko-dalmatinske županije.

‘Svi ovi mladi ljudi dali su veliki obol poljoprivredi. Posebno me veseli da je u prošlom operativnom programu preko 1.100 ugovora došlo na područje Splitsko-dalmatinske županije s iznimno velikim vrijednostima’, rekao je župan Blaženko Boban.

Ministrica je pojasnila o kakvim se projektima radi.

‘Koristim priliku kako bih čestitala svim korisnicima. Dodijelili smo odluke o financiranju 6 projekata, od kojih su 4 iz programa ruralnog razvoja, a 2 iz vinske omotnice, odnosno Nacionalnog programa pomoći sektoru vina’, rekla je ministrica Vučković.

Vrijednost potpore je ukupno 6,5 milijuna kuna, a vrijednost projekata je 11,8 milijuna kuna.

Jedan od poljoprivrednika kojemu su dodijeljena sredstva je i Joško Režić iz Vrlike koji je kazao kako je tražio novac za strojeve, za pružanje usluga u poljoprivredi.

‘Moj OPG se bavi primarnom proizvodnjom te proizvodnjom i destilacijom likera i rakija. Želio sam pokrenuti nepoljoprivrednu djelatnost u vidu pružanja usluga u poljoprivredi. Izuzetno sam sretan i ova sredstva će mi definitivno pomoći u daljnjem razvoju OPG-a’, izjavio je Režić.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh